Help Smetvrees

Smetvrees

Smetvrees

De titel klinkt een beetje vreemd gekozen. Maar die lijkt  me toch meer dan gepast. Waarom? Dat vertel ik jou op verzoek. Smetvrees verwijst naar een filmproject van een bende ongeregeld. Een bende ongeregeld met een droom.

Een belachelijk, bespottelijke, krankzinnige en onwijs onverstandige droom niet altijd moet sterven tussen pot en pint na een nachtelijk cafébezoek. Daarom ben je de bevoorrechte getuige van de geboorte van Smetvrees, de film. Niet alleen getuige, maar je kunt zelf een belangrijk aandeel hebben in de realisatie van Smetvrees.

Smetvrees

Smetvrees

Zoals het in deze tijden beaamt is er al een website waar je allerlei informatie vindt over Smetvrees. Meer informatie lees je ook op Facebook en Indiegogo campagn. Daar lees je dat de makers een eigen horror-kortfilm uit de grond willen stampen. Een bloederig, slijmerig, ziekelijk stuk vermaak dat de kijker zal behagen en bevredigen. Twintig minuten ongein, amusement, vertier en verstrooiing. Na jaren ervaring als kijker en commentator van de horrorbeeldbuis is hun tijd aangebroken om tot deze wondere wereld toe te treden.  En daarvoor hebben ze onze hulp nodig.

Het maken van Smetvrees brengt allerhande kosten met zich mee: apparatuur, materiaal voor special effects, steekpenningen, reisonkosten, zwijggeld… De lijst is bijna eindeloos. En niet iedereen kan (of wil) zomaar of even makkelijk subsidies vragen aan de verschillende overheden of instellingen. Daarom zoeken de makers zo veel mogelijk enthousiastelingen en investeerders. En dit via het hippe principe, genaamd crowdfunding. Elke cent telt, letterlijk. Het geld van beminnaars, bewonderaars, enthousiastelingen, fans, vrienden en familie zorgen samen dat Smetvrees werkelijkheid wordt. Elk bedrag wordt gekoppeld aan de donatieladder. Zo kan je zien wat je krijgt voor welk bedrag.

Smetvrees wordt een hommage aan de old school horror. Het is erg geïnspireerd door de jaren 80, genre Evil Dead. Met de makers keren we terug naar de Camp/Cult B-horror, exploitation. De cast is al gevonden. Mensen die willen meewerken achter de schermen mogen zich nog altijd aanmelden. De opnames gebeuren in de week van 2 tot 8 september.

Het project is de natte droom van zo’n 12 studenten, het overgrote deel filmstudenten van Narafi in Brussel. Een groot deel daarvan zijn eerstejaars, die nu op eigen houtje, met andere ervaren collega’s, kennissen en vrienden hun eerste buitenschoolse project maken. Dus hou je van film. Hou je van horror. Hou je mensen die dromen willen realiseren, draag dan jouw steentje bij.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS:

Comments are closed.