Het 3de Lumière Crime Festival

Lumière

Lumière

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december organiseert Lumière in Sphinx Gent en Pathé Buitenhof Den Haag de derde editie van haar Crime Festival. Net als bij de vorige twee edities kunnen liefhebbers van de beste Scandinavische fictie hun hart ophalen bij een nieuwe lading ‘Nordic Noir’ op het grote doek. En zoals steeds wordt dit geheel prachtig omkaderd met toelichtingen door de genodigde topacteurs, producenten en schrijvers.

Lumière

Door het wereldwijde succes van de Scandinavische tv-series blijven de productiebudgetten stijgen. Hiernaast zijn het de omvangrijke literaire traditie en de jarenlange ervaring in kwaliteitstelevisie, die maken dat de Scandinaviërs nu al enkele jaren dé hype zijn in de internationale entertainmentindustrie. Hun series zijn ook cinematografisch top en dus is het grote doek absoluut een meerwaarde voor de kijkervaring.

Daarom dit festival: een vooruitblik op het moois uit Scandinavië, in optimale condities en met gelijkgestemden te bekijken op het grote scherm, en een ontmoeting met het talent zowel voor als achter de schermen van de series uit het Hoge Noorden.

FX Productions

De eerste twee series die bevestigd zijn voor het festival, zijn meteen kleppers: Het tweede seizoen van The Bridge wordt op zaterdag 30 november in een exclusieve marathonvoorstelling getoond. Op één dag kunnen de fans zich te goed doen aan alle 10 afleveringen voor een stevige portie ‘binge watching’.

Op zondag 1 december worden afleveringen en promo’s getoond van verschillende gloednieuwe series. Naast de eerste twee afleveringen van The Bridge 2, zal die dag ook de eerste aflevering van het tweede seizoen van Den Fördömde te zien zijn. De link tussen beide series: creator Hans Rosenfeldt, die ook aanwezig zal zijn op het festival.

De ticketverkoop start op donderdag 3 oktober.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.