Het Vijfde Seizoen vanaf vandaag in de bioscoop

La Cinquième Saison

Films Boutique

De Vlaamse filmwereld is goed bezig. Niet enkel nationaal maar ook internationaal. De Vlaamse film Kid ging op 16 februari in première. Nu is het de beurt aan Het Vijfde Seizoen van Peter Brosens en Jessica Woodworth.

Net zoals de 2 vorige films van Peter Brosens en Jessica Woodworth, Khadak en Altiplano, handelt Het Vijfde Seizoen over de relatie tussen mens en natuur. Wanneer de wereld getroffen wordt door een mysterieuze en allesomvattende natuurramp blijkt dat de lente niet meer wil komen. De cyclus der seizoenen is volledig ontregeld. In een dorpje in de Ardennen proberen twee jongeren alsnog zin te geven aan een wereld die rondom hen instort…

Terwijl Khadak is opgenomen in Mongolië, heeft Het Vijfde Seizoen een decor van ‘eigen streek’, althans voor Peter en Jessica. De film is namelijk gedraaid in een dorpje nabij Dinant. Dat verklaart het Franse taalgebruik. Het Vijfde Seizoen is een film in co-productie met Nederland, Frankrijk en België.

De film loopt vanaf vandaag in de bioscoop. Komende zondag hoor je in het radioprogramma van Supercalifragilistic op Urgent.fm de makers aan het woord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.