Het Witte Huis onder vuur

roland emmerich

Columbia

Twee films over Sneeuwwitje, twee films over Linda Lovelace, twee films waarin titanen een hoofdrol spelen. Is het een gebrek aan goed materiaal of is het gewoon een toeval dat gelijkgestemde geesten aan een gelijkaardig filmproject denken?

Millennium Films

Vorige week raakte bekend dat Roland Emmerich (Independence Day) klaar is om nog eens uit te pakken met hetgeen waar hij goed in is: alles opblazen. Hij heeft daarvoor zijn oog laten vallen op het Witte Huis, met als toepasselijke titel voor zijn film White House Down. Het toeval wil nu dat Antoine Fuqua (Training Day) ook een film gaat draaien waarin het Witte Huis een centrale rol speelt in zijn Olympus Has Fallen.

Het nieuws van Roland raakte eerst bekend maar Fuqua zou met zijn project verder staan. Zo heeft Gerard Butler toegezegd voor de rol van geheim agent. Hij moet afrekenen met een terroristische organisatie binnen het Witte Huis. Fuqua zou in juni met de opnames beginnen, zo heeft deze film prioriteit op zijn andere projecten: Pablo Escobar, Hunter Killer, Storming Las Vegas en Ocean Beach.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.