Dwergen zingen over Lonely Mountain

The Hobbit: An Unexpected Journey

New Line Cinema

Net zoals bij de vorige Lord of the Rings-trilogie sluit The Hobbit: An Unexpected Journey af met een ballade. Het numer Song of the Lonely Mountain is een vervolg (of een prequel). Het wordt tijdens de eindgeneriek gezongen door Neil Finn. Voor hem was het geen evidentie om in de huid te kruipen van een dwerg. Maar het verhaal en Tolkien gevan hem de inspiratie die hij nodig had. The Hobbit is vooral een queeste van de dwergen onder leiding van prins Thorin die hun verloren gewaande stad en goudberg (Erebor, the Lonely Mountain) terug willen. 

“They are a solid, earnest, hard-working, loyal bunch, but they’re also very fixated on getting back what’s theirs,” aldus Finn over zijn inbreng. “There’s a great wound in their psyche, so it seemed appropriate to refer to that in the lyric.”

Je hoort het nummer ook in verschillende vormen doorheen de film. De dwergen zingen het (Misty Mountain) als een rustmoment nadat ze de hele inboedel van Bilbo hebben opgegeten en braafjes de afwas hebben gedaan. Deze versie is een inbreng van Plan 9 en David Long. Zij werkten op muzikaal vlak mee ook aan de vorige trilogie. Ook Howard Shore heeft zijn eigen instrumentale bewerking gemaakt van het nummer. Dat sluit mooi aan bij de rest van zijn score.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.