Hobbits op de rode loper

Hobbit

Warner Bros.

In Wellington vond op 28 november de wereldpremière van The Hobbit: An Unexpected Journey plaats. Voor de gelegenheid werd de hele stad omgetoverd in een klein stukje Midden-Aarde.

“What can I say? Well precious, you can say it’s nice to be back, isn’t it? Yes!”

Warner Bros.

Aankomen op de luchthaven en verwelkomd worden door Gollum, een horde dwergen die door de stad marcheert, Gandalf die op uitkijk staat in het entertainment district, trollen die de rode loper afzetten,… Midden-Aarde was in Nieuw-Zeeland een tijdje dicht bij huis. Voor de gelegenheid werden vele winkels bijpassend aangekleed en verschenen er gerechten en drankjes uit Midden-Aarde op de menukaarten. En alsof dat alles niet genoeg is werd er een heuse artisanale ‘Hobbitmarkt’ georganiseerd waar allerlei vakmensen demonstreerden wat voor werk ze moesten doen bij het maken van The Hobbit. Ook Weta Workshop had een stand, waar gedemonstreerd werd hoe men de kostuums en maskers van de orcs, dwergen en andere rassen creëert.

En dan was er natuurlijk de premiere zelf, voorafgegaan door een zeer lange rode loper. In het onderstaand filmpje kan je een montage bekijken van enkele interviews met de acteurs.  Bij ons verschijnt The Hobbit: An Unexpected Journey op 12 december. Nog een paar nachtjes slapen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.