Hollywood door het lint (4)

Fox

Fox

Dat je van verdovende middelen moet afblijven werd me als kleine man al ingeprent door mijn grootje. ‘Der vallen daar allemaal geen prijzen mee te verdienen manneke.’ Ene Charlie Sheen zou het oude besje allicht van weerwoord dienen. Maar niet iedereen beschikt over de vitaliteit van de Sheenmeister. Ik denk maar aan de betreurde Brittany Murphy, zonder wie Sin City 2 nooit meer hetzelfde zal zijn.

Fox

Ook Lisa Robin Kelly bewees laatst dat er nu ook weer niet zo veel vitaminen in narcotica te rapen vallen. Bij haar naam hoor je het waarschijnlijk niet meteen in Keulen donderen. Haar bekendste personage zegt je allicht meer. De actrice maakten jaren geleden furore als Laurie Forman in de heerlijke sitcom That ’70s Show.

Eric, no offense, I know she’s your sister, but Laurie is such a whore.

Haar rol bestond er vooral in jongere broer Eric (Topher Grace) op te naaien en de promiscue deugden hoog in het vaandel te dragen in Point Place, Wisconsin. Dat deed Robin Kelly op briljante onnavolgbare wijze. Haar Laurie was, zoals personage Hyde (Danny Masterson) het ooit treffend verwoorde,  het archetype van het kwaad in een welgevormd vrouwenlichaam. Eeuwige zonde dat de actrice halverwege het derde seizoen opstapte. Robin Kelly zou in het vijfde seizoen haar re-entree maken. Een comeback van korte duur, want in het daaropvolgende seizoen nam Christina Moore de rol over.

Fox

Acteren zat er sindsdien niet meer in. Arbeidsongeschikt door het vele klemzuipen en buitensporige drugsgebruik. Daardoor had ze ook een aardige verzameling arrestaties aangelegd. In 2010 werd de actrice gearresteerd voor rijden onder invloed. Twee jaar later werd ze opnieuw ingerekend nadat ze haar toenmalige partner flink had toegetakeld. De arm der wet mocht enkele maanden later nog eens opdraven na klachten over flink wat kabaal ten huize Robin Kelly. Enkele weken geleden plukten de pandoeren haar nog van een snelweg waar ze de rijstrook blokkeerde.

Een enkeltje richting rehab is geen overbodige luxe denk ik dan. Enkele dagen nadat ze incheckte in de afkickkliniek overleed de actrice op 14 augustus 2013 aan een hartstilstand. Ironisch noemen ze dat. Als je haar laatste foto’s bekijk is het eigenlijk nog een wonder dat ze de 43 haalde.

Gelukkig valt er ook nog wat vrolijkere nieuws te rapen bij dat andere geïntoxiceerde enfant terrible, Lindsay Lohan. Na 90 dagen stapte de actrice herboren de afkickkliniek uit. En kijk, ze heeft al een eerste rol te pakken in HBO-serie Eastbound & Down. Dat gun ik de opgespoten rode vonk van harte. Kwatongen durven wel eens te beweren dat Lohan een talentloze hoer is. Ik zal niet beweren dat ze de Jeanne Moreau van haar generatie is, maar Mean Girls blijft een klassieker in zijn genre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.