Hollywood door het lint (7)

Wild Bunch Benelux

Wild Bunch Benelux

“And they found you amusing for a while, the people of this city. But the one thing they love more than a hero is to see a hero fail, fall, die trying. In spite of everything you’ve done for them, eventually they will hate you. Why bother?” – Green Goblin (Spider-Man, 2002)

Spidey-fans weten het: de Green Goblin heeft gelijk. We houden ervan als onze idolen van hun voetstuk vallen. Justin Bieber, Lindsay Lohan… De ene ster na de andere. Al enige tijd doet ook Shia LaBeouf, nog zo’n Disney-product, erg bizar.

Belga Films

Een paar maand geleden kwam de knaap in opspraak voor plagiaat. Shia maakte een artistieke kortfilm die toch niet zo origineel en creatief was als hij liet uitschijnen. Hij excuseerde zich via Twitter en kondigde het einde van zijn carrière aan. Vorige maand kwam Shia terug in de spotlight toen hij in een bar een kopstoot uitdeelde. De man die het beroemde gezicht incasseerde, had LaBeoufs schoonmoeder beledigd. Een geldige reden, niet? LaBoeuf bood zijn verontschuldigingen aan op Twitter. Hij is een echte Twitterfanaat. Vreemd genoeg heeft hij nog geen Twittertegel gekregen van Otto-Jan Ham in De Ideale Wereld. Om het nieuws van zijn pensioen duidelijk aan de man te brengen, stuurt Shia regelmatig deze tweet:

I AM NOT FAMOUS ANYMORE

Zijn passage op het filmfestival van Berlijn afgelopen zondag werd er eentje voor de geschiedenisboeken. Shia was aanwezig om Lars von Triers nieuwste, Nymphomaniac, te promoten. En dan nog wel de uncut versie.

De 27-jarige acteur was op de Berlinale meesterlijk onsympathiek. Op de persconferentie daagde hij op als vuil schorriemorrie. De eerste vraag die hij kreeg (over zijn seksscènes), beantwoordde hij met de beroemde quote van Manchester United-legende Eric Cantona: “When the seagulls follow the trawler, it’s because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much.” Daarop verliet Shia, die bovendien een tandje miste, de zaal. Cantona gebruikte in 1995 exact dezelfde woorden als verdediging toen hij een supporter een helse karatetrap had verkocht.

Zondagavond verscheen LaBoeuf in een piekfijn pak op de rode loper. Klein detail: hij had een bruine zak over zijn gelaat getrokken. Op de zak stonden de nu al legendarische woorden: “I am not famous anymore”. Zakkenman uit Gent heeft er een waardige concurrent bij.

newsR

Meent de acteur het? Of spreken we over een goede promotiecampagne? Wie zal het zeggen. Ik heb toch het gevoel dat het wel in orde komt met krullenbol Shia. Waarschijnlijk heeft hij last van een post-Michael Bay-depressie. Na 3 Transformers-films geen model meer hebben als tegenspeelster en plaats moeten maken voor Marky Mark… Je zou voor minder een zak over je kop trekken.

In juni beginnen de opnames voor Shia’s “comebackfilm”. Samen met Bill Murray speelt hij een hoofdrol in de komedie Rock the KasbahEen film over een uitgebluste muziekmanager die een jongedame laat meedoen aan de Afghaanse versie van Idool.

Hang in there, Shia!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.