Hopkins wordt Hitchcock én Hemingway

Anthony Hopkins

Columbia

Acteur Andy Garcia, bekend van o.a. The Godfather: Part III, maakte in Cannes onlangs bekend dat hij van plan is een film te draaien over de Amerikaanse auteur Ernest Hemingway. Zijn keuze voor de hoofdrol: Anthony Hopkins. De opnames zouden van start gaan in januari 2013.

Paramount Pictures

Hemingway & Fuentes is de voorlopige titel van het project. Andy Garcia neemt naast de regie ook de rol van Gregorio Fuentes op zich, de Cubaanse vissersboot-kapitein en vriend van Hemingway, die als inspiratie diende voor zijn beroemdste werk The Old Man and the Sea. Annette Bening, bekend van American Beauty en The Kids Are All Right, zal Mary Welsh Hemingway vertolken, de derde vrouw van de auteur.

Hopkins, ondertussen al 74, is dus nog lang niet van plan om op pensioen te gaan. Hij is nu volop bezig met de opnames van Hitchcock, de biopic over de legendarische regisseur Alfred Hitchcock en de making-of van zijn beroemdste film Psycho. Vervolgens speelt hij opnieuw de rol van Odin in de superhelden-flick Thor 2. Hopkins komt hierdoor opnieuw in de spotlight, na de geflopte exorcism-film The Rite en de iets mindere Woody Allen-film You Will Meet a Tall Dark Stranger.

Twee biografische films over twee legendes… Hopkins wil nog alles uit zijn carrière halen voordat hij oud genoeg is om zelf vereeuwigd te worden in een biopic. “Anthony Hopkins & the Making of The Silence of the Lambs: een idee voor later?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.