Horrormarathon op Halloween in Kinepolis

www.Kinepolis.com

www.Kinepolis.com

Zin om Halloween liever in gewone kleren te vieren en de zetel niet uit te moeten komen om wat mislukte zombies en spoken oud snoep te geven? Vlucht dan op 31 oktober gerust naar de Kinepolis voor een Horrormarathon die tot een gat in de nacht duurt.

Kinepolis heeft dit jaar een selectie van vier horrorfilms klaarstaan om de griezelfanaten aan hun trekken te laten komen. Bovendien zitten er twee avant-premières en één horrorklassieker tussen. Dit avondje huiveren heeft een prijskaartje van 32 € of 27, 50 € voor wie een Kinepolis Student Card heeft. Reserveren kan enkel online.

Hier alvast een overzicht van de filmselectie.

Om 22 uur zet Kinepolis de avond in met de avant-première van We Are What We Are, een remake van een Mexicaanse film uit 2010. De film draait rond de Parker-familie, kluizenaars die oude tradities volgen. Zoals kannibalisme. Door noodweer komt de familie meer in contact met de buitenwereld dan ze gewoon zijn en dreigen hun geheimen bekend te raken. Geen bloederige slasherfilm, maar gothische horror van de bovenste plank.

Als bovennatuurlijke aanwezigheden in oude huizen meer je ding zijn, blijf dan gerust zitten voor Insidious Chapter 2 om middernacht. Deze sequel heeft opnieuw Patrick Wilson en Rose Byrne in de hoofdrol en volgt het lot van de familie Lambert vlak na de eerste film. Dit gezin heeft de verkeerde connecties met de geestenwereld, wat ook in dit tweede hoofdstuk duidelijk wordt gemaakt. Wilson en Byrne waren overtuigend bang in het eerste deel, naar alle waarschijnlijkheid is dat deze keer ook het geval.

Om 2 uur ’s nachts is het tijd voor één van de grootste horrorklassiekers aller tijden. Ook tijd om een extra grote cola of Red Bull te bestellen, want A Nightmare on Elm Street op het witte doek wil je niet missen. Het is 30 jaar geleden dat Wes Craven zijn Freddy Krueger op de wereld en meer bepaald op Elm Street losliet en dat wordt op Halloween gepast gevierd.

Zelfs na talloze sequels en een remake heeft het origineel, met een piepjonge Johnny Depp, nog niet aan kracht ingeboet. Een unieke kans om deze film nog eens in de bioscoop te zien. Door het late uur zal waarschijnlijk ook geregeld ‘whatever you do, don’t fall asleep’ als grapje in de zaal weerklinken. Dat zal de sfeer ongetwijfeld ten goede komen.

Wie tot het einde overleeft, is naar horrornormen meestal de slimste en moedigste van heel de hoop. Op de Kinepolis Halloween Night is dat ook niet anders, want om 3u 45 begint de tweede avant-première: Carrie. Fans van het boek van Stephen King of de originele film van Brian De Palma uit 1976 weten dat Carrie geen volbloed horror is. Alleen de eindscène op het schoolbal is vol bloed, de rest is opbouw en telekinese voor dummies. In deze remake van Kimberly Peirce is het niet anders. Er is alleen meer telekinese, meer bloed en meer gepest dankzij smartphones en youtube. Deze afsluiter is vooral voor de fans van Julianne Moore (What Maisie Knew) en Chloë Moretz (Hit-Girl in Kick Ass), die beide zeer overtuigende personages neerzetten. En voor de slapeloze nachtraven natuurlijk, die blij zijn dat ze eens tot kwart voor zes ’s morgens in de cinema kunnen zitten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.