Hugh Jackman is Wolverine verre van beu

The Wolverine

20th Century Fox

Een tijdje geleden klonk het dat Hugh Jackman zijn adamantiumklauwen voorgoed aan de wilgen hing. X-Men: Days of Future Past zou zijn laatste wapenfeit als Wolvie zijn. Dat blijkt nu je reinste lulkoek. The Jackmeister heeft oren naar een derde Wolverine-solofilm.

En zijn verzoek krijgt weerklank bij broodheer Fox. The Wolverine scoorde immers erg goed aan de kassa. Geen sinecure, want 2013 was het jaar van de verlieslatende blockbusters. Maar niet voor de man van adamantium! De X-Men klauwde in zijn dooie uppie 413 miljoen dollar en wat kleingeld bij elkaar. Van alle films uit de X-Men-franchise bracht alleen X-Men: The Last Stand — ja, daar staan wij ook wat van te kijken — meer geld in het laatje.

20th Century Fox

Naast de 45-jarige Jackman — dat dagelijkse joggen en Lipton Ice Tea lurken doet hem goed — keert ook James Mangold terug voor Wolverine’s derde soloavontuur. Mangold heeft al enkel ideeën voor het script. Of hij ook opnieuw in de regiestoel zit, is minder zeker. En ander vertrouwde naam is producente Lauren Shuler Donner.

Over het verhaal durven we alvast een gokje te wagen. Onze prikkelbare mutant krijgt opnieuw met Deadpool te maken. Afgelopen weken gonsde het namelijk van de geruchten dat Deadpool een herkansing op het witte doek krijgt. Het personage (een irritante Ryan Reynolds) dook in 2009 al eens op in X-Men Origins: Wolverine. Een traumatisch gegeven waarvoor sommige fans nog steeds therapie volgen.

Hoewel Deadpool een van de meeste lepe personages uit het Marveluniversum is, lijkt een solofilm iets te hoog gegrepen. Een re-entree in Wolverine III klinkt meer plausibel. De theorie houdt best steek.

Beide personages hebben een verleden in het Weapon X programma. Na zeven films, drie William Strykers (Brian CoxDanny Huston en Josh Helman) en ettelijke wazige flashbacks wordt het naderhand tijd dat Wolverine wat meer over zijn schimmige legerachtergrond leert. Misschien wil Deadpool hem wat meer vertellen? En anders slaat de veelvraat het er wel uit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.