IJzeren kolos op Pacific Rim-poster

Warner Bros. Pictures

Comic-Con is almost upon us. En dus brengen filmstudio’s hun zwaar geschut in stelling. Want de stripconventie is al járen veel meer dan een hoogmis van getekende prentjes. Bigbudgetblockbusters worden er aan het grote publiek voorgesteld en gemaakt of gekraakt. Ook Guillermo del Toro zal er zijn in San Diego. Hij stelt er Pacific Rim voor, zijn eerste film sinds Hellboy II: The Golden Army uit 2008 (!). En om daar iedereens aandacht op te vestigen, is zopas de allereerste poster van del Toro’s robots vs. monsters-film verschenen.

En die poster toont ons voor het eerst wat we mogen verwachten van de robots. Dat de ijzeren reuzen groot zouden zijn, konden we al afleiden uit het concept van de film. Maar dat ze zó effin huge zijn, is toch nieuw. Dat doet alleen maar watertanden naar een eerste blik op de beestjes waartegen ze het zullen opnemen. Hopelijk toont del Toro op zijn minst wat concept art op Comic-Con.

Ja! Ik ben dus enthousiast over Pacific Rim. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik liever had gehad dat del Toro op de beurs zijn The Hobbit kwam voorstellen. Of de verfilming van At the Mountain of Madness. Komt daar ook nog bij dat Pacific Rim het potentieel heeft om een zielloze digitale effectenshow te worden. Want cgi, dat zal er in overvloed zijn. Hoe anders breng je de strijd tussen massive robots en monsters in beeld? Toch niet zoals ze het in de jaren 90 deden in The Power Rangers zeker? Del Toro is altijd een man van zoveel mogelijk praktische effecten geweest – Mr. Wink uit de tweede Hellboy is een pareltje – maar hier zal hij toch het geweer van schouder moeten veranderen.

Maar bon, zorgen maken kost enkel energie. En het is veel plezanter om Pacific Rim te bekijken als the second coming of christ. Want het gaat hier nog altijd over robots die ruimtemonster tot moes slaan, schoppen en schieten. En voor iedereen die is opgegroeid op een woensdagnamiddagdieet van Goldorak en Voltron is dat een zaak van levensbelang.

Pacific Rim

Warner Bros. Pictures

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.