Industrial Light & Magic in The Avengers

Disney

Disney

The Avengers is een film die het moet hebben van zijn superhelden in actie. No shit Sherlock, ik weet het. Er komt echter heel wat bij kijken om die helden samen in de actie te krijgen. Naast het creëren van de setting en de nodige acteerprestaties die moeten geleverd worden, is The Avengers een film die intensief gebruik maakt van CGI.

Disney

Industrial Light & Magic werd ooit opgericht door George Lucas om zijn Star Wars trilogie mogelijk te maken. Ondertussen is het bedrijf echter betrokken geweest bij tientallen films, vaak in samenwerking met Steven Spielberg. Ook Marvel deed beroep op de diensten van ILM bij de creatie van hun superheldenfilm.  Zo is er in de gevechtsscène in New York naar het einde van de film toe een lange sequentie die uit één shot lijkt te bestaan. Hierin werken de verschillende helden samen tegen het Chitauri-leger. Dit gehele shot is een pareltje op CGI gebied, zoveel kan je al zeggen wanneer je de film bekijkt. ILM heeft nu echter een featurette op hun YouTube-kanaal gepost waarin ze het gehele shot deconstrueren. Hier wordt duidelijk hoeveel werk er kruipt in het creëren van een dergelijk shot. Het filmpje toont bovendien tot hoeveel men op deze manier tegenwoordig in staat is.

Er wordt vaak gedebatteerd over het gebruik en misbruik van CGI. ILM bewijst nog maar eens de toegevoegde waarde die het kan bieden wanneer men er op de gepaste manier mee omgaat. Wie twijfels heeft of er wel oscars en andere prijzen zouden moeten zijn voor het creatief personeel dat zich hier mee bezig houdt moet daar misschien toch nog eens goed over nadenken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.