Inside Llewyn Davis pas in december in de zalen

Inside Llewyn Davis

A-Film

De zomer is weer bijna daar. Het is de tijd van het jaar waarin de blockbusters elkaar in sneltempo opvolgen. Het is ook dat tijd dat je jezelf vervloekt omdat je vrijwillig in een donkere bioscoopzaal zit, terwijl buiten de zon heerlijk schijnt. (Nu ja, zon in België?) Voor je het weet is de zomer echter weer voorbij. Maar geen nood, ook in het najaar komen er weer heel wat goeie films in de zalen, die allemaal hopen op wat erkenning tijdens het awardseizoen. Eén van die films om in de gaten te houden dit jaar is de nieuwe van de gebroeders Coen, Inside Llewyn Davis.

Oscar Isaac speelt in de film het titelpersonage Llewyn Davis, een folkzanger in het New York van de jaren zestig. Isaac herken je misschien nog van bijrollen in Drive en Body of Lies. Zijn tegenspeelster is Carey Mulligan. Haar kan je vanaf volgende week bewonderen aan de zijde van Leonardo DiCaprio in The Great Gatsby. Ook Justin Timberlake krijgt een rol, net als Coen-habitué John Goodman.

Inside Llewyn Davis gaat later deze maand in première op het Filmfestival van Cannes. De film gaat er voor de Gouden Palm de strijd  aan met onder meer Only God Forgives (Nicolas Winding Refn) en Nebraska (Alexander Payne). Op de bioscooprelease is het weliswaar nog even – zeg maar lang – wachten, met name tot 4 december. Ideaal getimed om hoog te scoren op de Academy Awards, dat wel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.