Iron Man 3 gaat Chinees

Iron Man

Paramount Pictures

Mijn excuses aan al wie begint te kokhalzen door al de heisa rond The Avengers. Nu de film eindelijk in de bioscoop verschijnt zal de aandacht en de hype verminderen. Toch voor deze film. Helaas voor jouw maag worden we nu overspoeld met nieuws rond Iron Man 3. Zo circuleren de namen van Guy Pearce (Prometheus), Jessica Chastain (The Help), Ben Kingsley (Ghandi) en die van Andy Lau als kanshebber op een rol in het derde deel.

Bright Angel Distribution

Die laatste naam is voor de makers heel belangrijk. Misschien wel nog belangrijker dan die van de A-list Amerikaanse acteurs. Iron Man 3 kan er enkel komen met financiële steun van China. Niet alleen smijten de Chinezen met geld voor de productie, een deel van de opnames zullen daar ook gebeuren. Dat allemaal met het oog op een hoger bedrag aan inkomsten eens de film in de (Chinese) bioscoop verschijnt.

Een nieuwe techniek is dit niet. Veel Amerikaanse films die gemaakt zijn met Frans of Italiaans geld spelen zich deels af in dat land en tot de cast behoren vaak locale sterren (ik denk aan Hannibal). Andy Lau kan een sterke aanwinst zijn voor Iron Man 3. Hij is gekend dankzij de films Infernal Affaires en House of Flying Daggers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.