Is dit de look van de Teenage Mutant Ninja Turtles?

Group W Productions

Group W Productions

Durven wij filmbloggers al eens snel conclusies trekken en een film afschrijven nog voor we een eerste foto, trailer – laat staan de film zelf – gezien hebben? Ja, dat durven wij al eens.Van zodra we weten dat Adam Sandler, Taylor Lautner of Jacky Lafon ergens in meespelen of dat Paul W.S. Anderson aan een nieuw project is begonnen, halen wij onze met vitriool gevulde pen boven en fulmineren naar hartenlust.

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Dat was ook zo bij de reboot van Teenage Mutant Ninja Turtles. Nog voor er één frame van de prent was ingeblikt, hadden wij er ons in de Supercalifragilistic-torens al drukker in gemaakt dan een Brusselse dakloze die voor de vierde nacht op rij aan een gesloten deur staat. En enkel en alleen omdat de reboot geproducet wordt door Michael Bay en Jonathan Liebesman (Wrath of the Titans) regisseert.

Maar de eerste beelden van hoe de Turtles en hun nemesis The Shredder er zullen uitzien in de film, lijken lang niet zo rampzalig als eerst gevreesd. Au contraire zelf, de heroes in a half shell zien er zelfs verdomd cool uit. The Shredder is net iets minder geslaagd. Een wolkje subtiliteit had niet misstaan in zijn look.

Nu, het enthousiasme moet ik misschien wel wat temperen. Want het is niet zeker dat antropomorfe schildpadden er effectief zo zullen uitzien in de film. Het is goed mogelijk dat dit maar één van de ontwerpen is. En bovendien moeten we ook nog zien hoe dat ontwerp zich vertaalt in cgi. Maar als dit al een staaltje is van de stijl van de film, dan komt het vormelijk – vormelijk! – misschien nog wel in orde. Betekent dat nu dat er ook een kans bestaat dat Teenage Mutant Ninja Turtles een goeie film zal worden?

Tuurlijk niet. Michael Bay producet en Jonathan Liebesman regisseert. Wat denkt u wel?

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Paramount Pictures

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.