James Spader is Ultron

Twentieth Century Fox

Twentieth Century Fox

Wie ze nu bij Marvel uit hun hoed toveren! De studio heeft bekend gemaakt dat James Spader bad guy Ultron mag vertolken in The Avengers: Age of Ultron. En dat is op zijn zachtst gezegd een zeer opvallende keuze. Spader is niet meteen een klinkende naam. Als filmacteur maakte hij vooral in de jaren ’80 en ’90 furore. Zijn bekendste prenten zijn wellicht Stargate, Crash, Wallstreet en Sex, Lies, and Videotape. De laatste jaren is hij vooral actief in tv-series (o.a. The Office, Boston Legal) al dook hij vorig jaar ook op in Lincoln van Steven Spielberg.

Marvel

Ook al is het dan een leftfield-keuze om Spader te casten in een zomerblockbuster, het lijkt wel een slimme zet. Het is in de eerste plaats een volbloed acteur, iemand die erg breed kan gaan. En wie zijn werk een beetje kent, weet die Spader verrassend gemeen en dreigend uit de hoek kan komen. Een eigenschap die misschien wel van pas kan komen wanneer hij het opneemt tegen Earth’s Mightiest Heroes.

Of de acteur alleen het stemmenwerk van Ultron van zijn rekening zal nemen of ook effectief de boosaardige robot zal vertolken, zoals ook Mark Ruffalo deed voor de Hulk, is nog niet duidelijk.

Met de castingkeuze is Marvel in ieder geval opnieuw de fanboys zes stappen voor. Op het internet deden tal van wilde theoriëen al de rond. Zeer populair is die waarbij Ultron wordt ontwikkeld door Tony Stark als een soort van upgrade voor zijn huis-, tuin- en keukencomputer J.A.R.V.I.S. Velen dachten dan ook dat Paul Bettany, die in de Iron Man-films en The Avengers het AI-speeltje van Stark van een stem voorzag, zien dienst doen als stemmenleverancier voor Ultron. Niet dus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.