Jamie Foxx wil Spawn zijn

Columbia Pictures

Columbia Pictures

April 2014 zien we Jamie Foxx aan het werk als Electro in The Amazing Spider-Man 2Afgaande op de eerste setfoto’s vervult Foxx zijn rol met verve. Maar de acteur wil meer. Hij wil koste wat kost Spawn spelen.

Spawn is de creatie van Todd McFarlane. McFarlane verdiende zijn sporen bij Marvel. Na jaren tekenwerk trok hij de deur achter zich toe. Om al snel Image Comics uit de grond te stampen. Spawn vormde een van zijn eerste paradepaardjes.

In de strips staat Al Simmons centraal. Verraden en levend verbrand door zijn baas. In de hel een deal gesloten met de duivel Malebolgia. Als hij Malebolgia’s leger aanvoert, onder de werknaam Spawn, zal hij nog eenmaal zijn vrouw Wanda terugzien. Maar de demon was bijzonder creatief met de kleine lettertjes. Dus keerde Spawn hem de rug toe. De aanzet van een duistere reeks vol gratuit geweld.

Born in darkness. Sworn to justice.

Roadshow Entertainment

Mark A.Z. Dippé verfilmde het gegeven al eens in 1997. Michael Jai White trok toen de helse cape aan. Niet alle fans waren even te spreken over mans vertolking. “Talentloze knurft”, was nog een van de beleefdere omschrijvingen. Spawn was bezwaarlijk een meesterwerk. Vandaag komen de speciale effecten erg onnozel nodig. Ironisch, want de film adverteerde met de tagline “The special effects movie event of the year.” John Leguizamo’s vertolking van Clown/The Violator is in elk geval een kijkbeurt waard.

Een reboot zou eigenlijk wel een goede zaak kunnen zijn. (Memo aan mezelf: heb ik net gezegd dat een reboot een goede zaak zou zijn?) Bedenker McFarlane zit al sinds 1988 op een nieuwe film te broeden. Op de Comic-Con tamboereerde Jamie Foxx dat de rol van Spawn helemaal bovenop zijn verlanglijstje staat. Geen loze woorden als we McFarlane mogen geloven.

Every three weeks he’s on the phone going, ‘Todd, where’s the script? Todd, where’s the script?’ So clearly it’s something he’s quite passionate about.

Laat ons hopen dat het project snel van de grond komt. Het moeten niet altijd alom geliefde webslingeraars en mannen van staal zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.