Jared Leto in The Dallas Buyers Club

Jared Leto

Truth Entertainment

Met C.R.A.Z.Y. en Cafe de Flore bevestigde de Canadees Jean-Marc Vallée zijn plaats als te volgen regisseur. Zijn films zijn zowel dynamisch als ontroerend en steunen voor een groot deel op muzikale nostalgie en het standpunt van buitenbeentjes. Zijn nieuwe film, The Dallas Buyers Club, is een semi-biografie over een Amerikaanse macho die het HIV-virus oploopt, maar zijn lot niet zonder slag of stoot aanvaardt.

Peace Arch Films

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) krijgt te horen dat hij aids heeft. De enige legale medicatie in de US in de jaren ’80 is een goedje dat hem nog meer doet aftakelen. Hij maakt gebruik van zijn charisma en connecties om alternatieve middelen het land in te smokkelen en bouwt daarbij de Dallas Buyers Club op. Deze club lag jaren in de clinch met het ministerie van volksgezondheid en andere federale instanties.

Een opvallend lid van de cast is Jared Leto. Deze 41-jarige kameleon heeft het talent er in de week 25 uit te zien, miljoenen bakvisjes op de been te krijgen tijdens zijn tournees met 30 Seconds to Mars en ondertussen prachtfilms te maken als Requiem for a Dream en Mr. Nobody. Op de recente setfoto ziet Jared er niet bepaald gezond uit als de mede-aidspatiënt Rayon. Hij is er echter niet aan zijn proefstuk toe zijn lichaam te mishandelen om een rol geloofwaardiger te maken. In Chapter 27 was hij 30 kilo bijgekomen om Mark Chapman te spelen, de moordenaar van John Lennon.

Met andere woorden: The Dallas Buyers Club is een film om naar uit te kijken. Jennifer Garner en Steve Zahn (Treme) vullen de affiche aan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.