JCVD gaat tweemaal over de rooie

Volvo

Volvo

Jean-Claude Van Damme kan het nog steeds. Dat bewees hij in de Volvo reclamespot. Van Damme voert een perfecte split uit die enkel hij en prima ballerina’s kunnen. Het filmpje is een echte hype op de sociale media, en werd zelfs geparodieerd door Channing Tatum. Een boost die de actieheld zeker kan gebruiken. Straffe toeren uithalen lukt hem wel. Maar nog een degelijke actiefilm maken? Dan moeten we al snel terugkeren naar de vorige eeuw. Sinds de jaren 2000 zagen we nauwelijks nog een film van de spierbundel. Laat staan een goeie. Enkel in The Expendables 2 kwam Van Damme leuk uit de hoek als vijand nummer 1.

Voorbije week verschenen trailers van JCVDs nieuwe films, Welcome to the Jungle en Enemies Closer. De acteur heeft blijkbaar vrede genomen met zijn huidige situatie. Hij zoekt plezier in zijn job en blijft niet langer vastklingen aan het succes van weleer. Althans dat hoop ik toch. Want deze rolprenten bieden weinig goeds.

In de eerste, Welcome to the Jungle, speelt Jean-Claude een voormalige marinier. In deze komedie leidt hij een teambuilding op een onbewoond eiland. Wanneer de piloot sterft, is Van Damme de bedrijflui hun enige redding om te overleven. Het hek is van de dam en snel belanden we in een Lord of the Flies-gekte. Heel veel zien we nog niet van JC, maar hij steek lekker de draak met zijn karikaturaal personage.

Bij Enemies Closer bedoelen ze het jammer genoeg serieus. Het resultaat spreek weinig tot de verbeelding. Jean-Claude Van Damme speelt een knotsgekke ex-Navy SEAL die kost wat kost een drugspakket terug in handen moet krijgen. Voor deze film at de Muscles from Brussels waarschijnlijk van dezelfde slechte paddenstoelen als Javier Bardem in The Counselor. Vandaar zijn bevreemdende blonde haartooi en krankzinnige mimiek.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TYaLG5Wnz4w

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.