Jennifer Lawrence hapt toe voor East of Eden remake

Warner Bros.

Warner Bros.

1952. De met een Pulitzerprijs bekroonde auteur John Steinbeck publiceert East of Eden. De roman wordt vaak beschreven als Steinbecks grootste (lees: meest ambitieuze) werk en zou hem later ook een enorme faam opleveren. Het verhaal vertelt de complexe en ietwat verwoven geschiedenis van twee families: de Trasks en de Hamiltons. Van groot belang hierbij is een hele historie over de moeder van één van de families, waarvan de kinderen denken dat ze gestorven is.

Cut to: 1955. Het succes van Steinbeck leidt tot een verfilming van zijn East of Eden. Het was echter niet de eerste verfilming van Steinbecks romans: zo was The Grapes of Wrath al in 1940 verfilmd. Desalniettemin bleek Steinbecks verhaal en de adaptatie ervan naar het grote scherm een hit. Misschien had het optreden van toenmalig tieneridool James Dean er wel iets mee te maken.  Daarnaast kaapte de film ook enkele Oscarnominaties weg. Het moge duidelijk wezen: East of Eden was, net zoals vele van andere Steinbecks romans, een succes.

The Hunger Games

Lionsgate

Cut to: vandaag. Zo’n kleine 60 jaar later, wil Gary Ross East of Eden namelijk opfrissen en opnieuw op het grote scherm toveren. Ondertussen is zelfs bevestigd dat de schrijver annex regisseur van onder andere The Hunger Games en Seabiscuit zowel het scenario als de regie op zich zal nemen.

En, misschien minder verrassend: hij brengt een bekende Oscarwinnares met zich mee. Niemand minder dan Jennifer Lawrence zal in de nieuwe East of Eden opdraven als een ietwat jongere versie van de moeder. Zo treedt ze in de voetsporen van Jo Van Fleet, die de moeder speelde in de versie uit 1955. Het lijkt alvast een erg bescheiden rol voor Lawrence, al kan Ross deze nog uitvergroten natuurlijk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.