Joe: Nicolas Cage weer aan de fles

Worldview Entertainment

Worldview Entertainment

Sinds de opkomst van het internet en de bijhorende meme-cultuur, is Nicolas Cage voor velen een soort decadente afgod geworden. Of je nu fan bent van Nic of zijn films liever mijdt als de pest, je kan moeilijk beweren dat zijn acteerprestaties intensiteit missen. Na zoveel bizarre filmkeuzes is het gewoon moeilijk om hem aux sérieux te nemen.

RCV

De eerste reacties op Joe na de voorstelling op het internationaal filmfestival van Toronto (TIFF) doen echter vermoeden dat Cage zich deze keer wél heeft kunnen inhouden. Joe gaat over de relatie tussen een jonge Gary (Tye Sheridan uit Mud) en zijn drankverslaafde werkgever/surrogaatvader Joe. Aan wie de filmografie van Cage niet zo goed kent, herinneren we graag het drama Leaving Las Vegas. Daarin gaf hij op pijnlijk accurate manier gestalte aan een zelfdestructieve gokker die almaar dieper zinkt in een donker spiraal van drankmisbruik en melancholie.

Hoewel het duidelijk is dat Joe een allesbehalve geestige film is, zijn we benieuwd naar wat acteurs en regisseur ervan maken. Regisseur David Gordon Green kennen we namelijk vooral van flauwe komedies als Pineapple Express en Your Highness. Achter die puberale kolder en verscheidene soorten lichaamsvochten blijkt dus een zwaarmoedige ziel te schuilen die op de koop toe het risico durft te nemen Nicolas Cage te casten als titelpersonage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.