Joe Wright slaat Hedlund en Jackman aan de haak

Walt Disney

Walt Disney

Ahoy, maatjes. Vandaag brengen we jullie nieuws over de volgende prent van Joe Wright. De Britse regisseur bracht het afgelopen decennium vooral kostuumdrama’s uit (Pride & Prejudice, Atonement, Anna Karenina), maar gooit het roer nu om. Momenteel werkt hij aan de live-action fantasyfilm Pan. Pech voor wie hoopte op een film over magisch keukengerei (deze mensen raden we de Disney-classic The Brave Little Toaster aan). Zoals de meesten onder jullie waarschijnlijk al vermoedden, verwijst Pan naar Peter Pan, het wereldberoemde personage van schrijver J.M. Barrie. De jongen die niet volwassen wilde worden, vormde al de inspiratie voor menig film. Denk maar aan Disneys Peter Pan, of Hook van Steven Spielberg. Aan dit lijstje wil Wright nu dus nog een film toevoegen.

Walt Disney

Waar Hook een sequel vormde op Barries klassieker, zal Pan de ‘origin story’ van Peter Pan vertellen. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en toont hoe de jonge wees Peter Pan ontvoerd wordt door piraten. Ze brengen hem naar Neverland, waar hij de inwoners aanvoert in een opstand tegen de kwaadwillige piraten en hun kapitein, Blackbeard. Net als in de andere Peter Pan-adaptaties is er ook een belangrijke rol weggelegd voor Captain Hook, Pans aartsvijand. Hij is aanvankelijk een vriend van Pan, maar keert zich dan tegen hem.

Deze week raakte bekend dat Joe Wright voor de rol van Hook in zee gaat met Garrett Hedlund (TRON: Legacy). Hugh Jackman kruipt in de huid van Blackbeard. Voor Peter Pan gaat Wright op zoek naar een jongen tussen 10 en 12 jaar.

Meer weten we nog niet over deze Pan. Voor de release zijn er wel nog zeeën van tijd: de film komt pas uit in 2015. We hebben dus nog heel wat aankondigingen voor de boeg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.