John Williams Strikes Back

20th Century Fox

20th Century Fox

De geruchten over de mogelijke regisseur voor de nieuwe Star Wars film waren ontelbaar. De ene naam leek al wat meer voor de hand liggend dan de andere. Uiteindelijk werd duidelijk dat het J.J. Abrams wordt die de functie van Star Wars bedenker George Lucas overneemt. Langzamerhand vindt een grote personeelswissel plaats achter de schermen. Ook Rick McCallum die de drie delen van de prequel-trilogie produceerde trekt zich terug. Zijn plaats wordt ingevuld door Kathleen Kennedy, die hiervoor de nieuwe Jurassic Park verlaat.

Universal Pictures International

Eén positie lijkt echter opnieuw ingevuld te worden door iemand van de oude garde. Bij de aankondiging van J.J. Abrams als regisseur werd er druk gespeculeerd over de rol die zijn vaste componist Michael Giacchino zou krijgen. Het werk van Giacchino wordt door velen erg gesmaakt. Hij is bovendien een componist die velen zien als iemand die dicht in de buurt van John Williams ligt.

Williams deed recent voor een optreden echter enkele uitspraken die er op wijzen dat opnieuw hij de scores voor de films zou verzorgen.

“We’re about to play Star Wars and each time we play it, I’m reminded of the first time we played it decades ago. Neither I, nor George, nor anyone else involved thought this would go so far or in a few years there would be a sequel and I’d have to revisit the themes… and years later another trilogy. Now we’re hearing of a new set of movies coming in 2015,2016… so I need to make sure I’m still ready to go in a few years for what I hope would be continued work with George.”

Twentieth Century Fox

De Star Wars componist is er blijkbaar van overtuigd dat hij wat betreft het muzikale gedeelte van de film incontournable is. En in die overtuiging is hij zeker niet alleen. Neem de fora’s over de nieuwe Star Wars prent er maar eens op na en je zal zien dat zowat elke fan er net zo over denkt. Een samenwerking tussen de twee componisten lijkt nog niet besproken te zijn, maar een dergelijke piste lijkt zeker een interessante optie. Na de uitspraken van Williams zullen we hierover binnenkort ongetwijfeld meer horen.

We laten je alvast nog eens genieten van het werk van John Williams.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.