Johnny Depp als gangster Bulger

Universal Pictures

Universal Pictures

Gangsterrollen zijn Johnny Depp op het lijf geschreven. Denk maar aan Donnie Brasco van Mike Newell of aan Public Enemies van Michael Mann. Ted Demmes Blow ligt er volgens me ook niet ver van. Om het rijtje voort te zetten, kruipt Depp nu in de schoenen van de beruchte gangster Whitey Bulger in de nieuwe film van Barry Levinson, Black Mass. Depp en Levinson hebben trouwens ook aan Donnie Brasco samengewerkt. Levinson was toen de producer van deze gangsterklassieker.

De titel van de film is afgeleid van de bestseller Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob van de Boston Globe journalisten Dick Lehr en Gerald O’Neill. Mark Mallouk schreef een bewerkte scriptadaptatie nadat Bulger in 2011 werd opgepakt in Santa Monica. Hij was toen 81 jaar!

Black Mass vertelt het verhaal van Bulger die meer dan tien jaar op de Most Wanted-lijst van de FBI stond. Hij was de broer van een staatssenator en één van de meest beroemde criminelen in de geschiedenis van Boston. Toen een rivaliserende maffiafamilie een inbreuk maakte op zijn territorium, werd Bulger een FBI-informant om die uit te schakelen. Achteraf werd Bulger echter verraden door de FBI en uiteindelijk vervolgd. Net zoals zijn medeplichtige en de oorspronkelijke FBI-agent die met hem samenwerkte.

Brian Oliver, één van de producers en hoofd van Cross Creek Pictures vertelt:

Warner Bros.

“I could not be more thrilled to have the biggest star in the world and Academy Award winning director Barry Levinson to finally bring this incredible story to the big screen. We have been working on this project since we originally optioned the book in 2005. Black Mass expertly details the twists and turns of this highly complex story, painting a vivid portrait of Boston’s underbelly and its corrupt political machine, as well as exposing the worst scandal in FBI history. It’s also an examination of loyalty to family, Irish heritage, and South Boston.”

Ook Ben Affleck is bezig met een eigen project over de gangster samen met maatje Matt Damon die waarschijnlijk Bulger zal spelen. Beiden zijn trouwens oorspronkelijk afkomstig uit Boston. Afflecks film wordt geschreven door de maker van Boardwalk Empire Terence Winter.

Leuk weetje: het personage van Jack Nicholson uit The Departed (Martin Scorsese) is gebaseerd op Whitey Bulger. Deze film moet ik nu toch zeker herbekijken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.