Joseph Gordon-Levitt als Dr. Strange?

Warner Bros.

Warner Bros.

Er gaan geruchten dat Joseph Gordon-Levitt Dr. Strange zal spelen. Dr. Stephen Strange is een van de meest opvallende personages uit het Marvel-universum. Strange is een briljante, maar omhooggevallen chirurg die na een hevig auto-ongeval het fijnere slagerswerk noodgedwongen vaarwel zegt.

Marvel

De details van zijn verder carrièreverloop bespaar ik jullie, maar na enkele omzwervingen komt de man in aanraking met een oude magiër die door het leven gaat als de “Ancient One”. Deze onderricht Strange in de wondere wereld van magie en toverkracht (en het gaat wel degelijk om meer dan wat konijnen uit een hoed halen). Na jaren training in het verre Himalayagebergte en heel wat avonturen mag Strange zich de “Scorcerer Supreme of the Earth” noemen.

Dr. Strange doet niet aan spierballengeweld. Hij heeft bovendien zijn naam niet gestolen. Ik bedoel maar, hij zweeft door de lucht in zijn astrale vorm, zit godganse dagen in zijn “Orb of Agamotto” te loeren of er geen onheil dreigt in andere dimensies, en kent meer toverspreuken dan het integrale lerarenkorps van Hogwarts.

Of Gordon-Levitt daadwerkelijk in de huid van deze mystieke magiër zal kruipen valt nog af te wachten. Een tijdje terug was de acteur al in de running als Star-Lord in de aankomende Guardians of the Galaxy. Een rol die uiteindelijk naar Chris Pratt ging. Als Gordon-Levitt er in slaagt om de bekende Dr. Strange-ringbaard te laten groeien, is hij in elk geval de geknipte man voor de rol.

Paramount Pictures

De acteur heeft namelijk al wat ervaring met stripverfilmingen. Hij was te zien als John Blake in The Dark Knight Rises. Nu ja Blake, zelfs een blinde zag van mijlenver dat hij de toekomstige Robin moest voorstellen. Volgend jaar speelt hij Johnny in het langverwachte Sin City: A Dame to Kill For. Ook een dokter spelen mag geen probleem vormen. In G.I. Joe: The Rise of Cobra speelde hij al eens een verminkte dokter die ze niet alle vijf meer op een rijtje had.

Nu, het ziet er niet naar uit dat de film morgen al voor de deur staat. De film zal immers deel uitmaken van de zogenaamde Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe. “Come again? Wat broebel je daar allemaal?” Wel, na verschillende Marvel-verfilmingen door studio’s als Fox, New Line Cinema & Sony, besloot Marvel zelf eens in de kookpotten te roeren.

Het resultaat daarvan is Marvel Cinematic Universe. Films die duidelijk deel uitmaken van een groter geheel, en boordevol verwijzingen en overlappingen zitten. Phase 1 toonde de oorsprong van goed volk als Iron Man, Hulk, Thor & Captain America. The Avengers betekende het voortreffelijke pièce de résistance voor deze fase.

Disney

In Iron Man 3 zagen we een getroubleerde Tony Stark afscheid nemen van het ijzeren harnas. Een uitstekend startschot van Phase 2. Nu is het uitkijken naar Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World, Guardians of the Galaxy en natuurlijk The Avengers 2.

Na al dat lekkers is het tijd voor Phase 3. En deze zou wel eens erg interessant kunnen uitvallen. Bij Marvel Studios doen ze voorlopig vooral heel geheimzinnig over die derde fase. Ant-Man trapt de boel af, maar verder lossen ze niets. Op 3 datums na: 6 mei 2016, 8 juli 2016 & 5 mei 2017. Maar nu de naam Gordon-Levitt gevallen is, kan de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Mocht Gordon-Levitt het niet halen, zet ik mijn geld in op Jonathan Rhys-Meyers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.