Justin Timberlake op het witte doek

Twentieth Century Fox

Twentieth Century Fox

Justin Timberlake heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Niet alleen wist hij actrice Jessica Biel in het huwelijksbootje te krijgen, hij maakte ook zijn comeback als muzikant met het album The 20/20 Experience en de daarop volgende Legends of the Summer Stadium Tour met Jay-Z. En laten we natuurlijk JT’s reünie met zijn maten van ‘N Sync op de MTV Video Music Awards niet vergeten, een performance die menig meisjeshart sneller deed slaan.

Fox

Twentieth Century Fox

Tussen al zijn muzikale exploten door vindt Justin toch nog tijd voor zijn acteercarrière. Zo kunnen we hem vanaf volgende week aan het werk zien naast Ben Affleck en Gemma Arterton in Runner Runner. In deze misdaadthriller van regisseur Brad Furman (die we nog kennen van The Lincoln Lawyer) speelt Timberlake de rol van Richie Furst, een Princeton-student die zijn inschrijvingsgeld bij elkaar probeert te winnen op een pokersite. Wanneer hij het vermoeden krijgt dat hij tijdens een van zijn spelletjes werd opgelicht, trekt hij naar Costa Rica op zoek naar Ivan Block, de sluwe zakenman achter de gokwebsite. Richie voelt zich al snel aangetrokken tot diens luxueuze levensstijl, en voor hij het goed en wel beseft zit hij zelf tot over zijn oren in het oplichterswereldje.

Timberlake wilde aanvankelijk in de huid kruipen van bad guy Ivan Block, maar die rol ging uiteindelijk naar Ben Affleck. En zoals het hoort in Hollywood, heeft Justin uiteraard niets dan lof voor zijn tegenspeler. Tijdens een interview wilde hij het volgende kwijt over de toekomstige vleermuisman:

Ben Affleck as Batman, I like it. I worked with Ben last summer and I’ve seen his process. I think he’s a brilliant filmmaker. I think he’s an extreme talent so he could surprise a lot of people.

We zijn benieuwd of Justins acteerprestatie in Runner Runner van even veel begeestering getuigt als zijn hielenlikkerij bij zijn medespelers. Het aantal films op ’s mans palmares mag dan wel gestaag toenemen, als acteur heeft hij ons nog altijd niet écht weten te overtuigen. Al kan dat ook liggen aan de projecten die hij er steeds uitkiest. The Social Network even buiten beschouwing gelaten, bestaat Timberlakes cv hoofdzakelijk uit middelmatige prenten en regelrechte stinkers. Denk maar aan films als Shrek The Third, The Love Guru, Bad Teacher en Friends With Benefits – welke films in welke categorie thuishoren, laten we aan jou over. 

CBS Films

Gelukkig lijkt Justin zelf ook te beseffen dat zijn carrière als acteur tot nu toe niet bijster indrukwekkend is. Hier hoopt hij verandering in te brengen met zijn rol in Inside Llewyn Davis, de nieuwste van de Coen-broertjes. Fans van Justins stemgeluid kunnen hun hartje ophalen: in deze film speelt hij namelijk een sixties-folkzanger. Hij heeft bovendien nog meer muzikale filmprojecten op zijn agenda staan. In Spinning Gold, een film over de legendarische platenbaas Neil Bogart, zal hij de hoofdrol vertolken. Het is bovendien de eerste prent waarvan Timberlake de producer wordt. Verder zou hij ook The Idolmaker gaan producen, een remake van de 80’s-biopic over rockproducer Bob Marcucci.

Een ding is duidelijk: het worden drukke filmtijden voor Justin Timberlake. Een klein voorsmaakje krijgen we alvast in onderstaande trailer voor Inside Llewyn Davis. Met zijn foute snor brengt Justin nu niet bepaald sexy back (yeah!), maar hij mag toch naast de betoverende nimf genaamd Carey Mulligan staan. Geen slechte deal als je het ons vraagt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.