Kanshebber Razzies 2014

Sony

Sony

Naar jaarlijkse gewoonte worden op de vooravond van de Oscars de Golden Raspberry Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijzen zijn enkel weggelegd voor films die de term ‘zevende kunst’ onwaardig zijn. Deze week werden de nominaties bekend gemaakt, zonder al te grote verrassingen.

‘Worst Movie’ zal een spannende strijd worden tussen:
After Earth: Het CGI-vehikel waarin Will Smith zijn zoon naar voor schuift als zijn opvolger, zijn carrière lijkt nu al gedoemd.
Grown Ups 2: Grown Ups uit 2010 was één van de weinige komedies met Adam Sandler die niet genomineerd werd voor ‘Worst Movie’ dus een sequel kon niet uitblijven.
The Lone Ranger: Deze Pirates of The Caribbean op paarden werd door critics niet meteen met de grond gelijk gemaakt maar werd wel één van de grote financiële flops van het afgelopen filmjaar.
A Madea Christmas: Big Momma’s House met een kerstmuts op, gebaseerd op een al even matig toneelstuk van/met dezelfde Tyler Perry.
Movie 43: Een aaneenrijging van infantiele sketches, gebracht door een reeks grote namen zoals Hugh Jackman en Kate Winslet.

In de categorie ‘Worst Actor’ zien we grote favoriet Sylvester Stallone terugkeren die deze award al 4 keer mee naar huis mocht nemen. Maar de gedoodverfde winnaar lijkt mij toch Adam Sandler die de afgelopen 2 jaar deze award won en dit jaar wel eens een hatrick zou kunnen scoren. Nieuwkomer in deze categorie is Johnny Depp voor zijn Indiaanse variant op zijn welbekende Jack Sparrow-typetje. Halen het waarschijnlijk niet: Ashton Kutcher en Jaden Smith.

‘Worst Actress’ is moeilijk te voorspellen aangezien de dames sterk aan elkaar gewaagd zijn. Lindsay Lohan won al eens in 2007 en Halle Berry in 2004 dankzij het verschrikkelijke Catwoman. Nieuwkomers in deze categorie zijn Selena Gomez, Tyler Perry en de ooit zo veelbelovende Naomi Watts.

En dan hebben we nog de kleinere categorieën maar uiteindelijk zullen het overgrote deel van de awards gaan naar After Earth, A Madea Christmas en Movie 43 (allen 6 nominaties). Maar de slokkop van de avond zal ongetwijfeld Grown Ups 2 zijn, Adam Sandler evenaart zijn record van 12 nominaties uit 2011 (Jack and Jill) niet maar komt met een verdiende 9 toch aardig in de buurt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.