KASKcinema on TRACK

KASKcinema

KASKcinema

Naar aanleiding van de TRACK tentoonstelling toont KASKcinema gedurende de maand mei films van deelnemende kunstenaars. De spits wordt afgebeten door Christina Hemauer, Roman Keller en Pilvi Takala.

 A Road Not Taken is een schitterende documentaire over de zonnepanelen die voormalig Amerikaans president Jimmy Carter liet installeren op het dak van het Witte Huis. Een visionaire campagne in 1979. The great communicator Ronald Reagan deed ze in de vergeetput belanden. 30 jaar later keren de Zwitserse artiesten Christina Hemauer en Roman Keller terug in de tijd en reizen ze naar Washington DC en Atlanta om deze mysterieuze verdwijning op te helderen.

Pilvi Takala stelt een compilatie van haar werken voor: Easy Riders, Real Snow White, Players en The Angels. De video’s van de Finse kunstenares Pilvi Takala lijken op dagdromen, fantasieën en andere illusies, maar zijn stuk voor stuk realiteit. Ze kijkt hoe ons sociale gedrag wordt beïnvloed door allerlei ongeschreven regels. Haar schijnbaar ongevaarlijke maar onvermijdelijk politieke gestes bieden een controversiële blik op de breekbaarheid van onze sociale orde. In Real Snow White probeert ze -verkleed als Sneeuwwitje- Disneyland Parijs te betreden, maar wordt ze geweigerd omdat ze niet de ‘echte’ Sneeuwwitje is. In Easy Rider ontstaat er een groepsgevoel in de tram. The Angels onderzoekt de illusie van veiligheid en perfectie in een uiterst gecontroleerde openbare ruimte. Players portretteert een gemeenschap van 6 poker professionals die leven onder een grotere poker gemeenschap in Bangkok. Conclusie: Pilvi Takala maakt het onzichtbare zichtbaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.