Kate Beckinsale in Amanda Knox-film

Underworld: Awakening

Sony

Kate Beckinsale is het nieuwste gezicht in de cast van Michael Winterbottoms nieuwe film The Face of an Angel, geïnspireerd door de Amanda Knox-zaak.

De 26-jarige Amerikaanse Knox werd in 2011 vrijgesproken voor de moord op haar Britse huisgenote Meredith Kercher. Die laatste werd in 2007 om het leven gebracht met tientallen messteken en uiteindelijk de keel overgesneden. Oorspronkelijk veroordeelde de Italiaanse rechtbank Amanda Knox en haar toenmalige vriend Raffaele Sollecito, maar beide werden vrijgesproken in beroep. De Ivoriaan Rudy Guede zit tot op vandaag in de cel voor de moord, maar in Italië startte eind september een nieuwe rechtszaak tegen Knox.

Winterbottom baseert zijn nieuwe film op het boek Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox van de Amerikaanse journaliste Barbie Latza Nadeau. Beckinsale zal de rol van de/een journaliste spelen in de film. De regisseur laat weten dat de film niet specifiek over de Amanda Knox-zaak gaat maar eerder over alles wat deze zaak bij hem opgeroepen heeft.

Het verliezen van een dochter en de fascinatie van de mens voor geweld hebben Winterbottom geïnspireerd voor deze film. Ook Daniel Bruhl (The Fifth Estate) zal in The Face of an Angel te zien zijn als documentairemaker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.