Kate Winslet en anderen vervoegen Shailene Woodley in Divergent

Shailene Woodley

ABC Family

Dat het verfilmen van jeugdboekenreeksen een lucratieve bezigheid is, bewees het succes van Harry Potter, Twilight en The Hunger Games. Het mag dan ook niet verbazen dat Hollywood altijd op zoek is naar een opvolger, en met Divergent lijkt een nieuwe cash cow gevonden. Divergent is het eerste boek in de razend populaire reeks van Veronica Roth, en wordt vaak vergeleken met The Hunger Games. De hoofdrol in de filmversie van het boek zal vertolkt worden door Shailene Woodley.

Woodley lijkt zo voor haar grote doorbraak te staan. De verrassing uit The Descendants kruipt volgend jaar in de huid van Mary Jane Watson in The Amazing Spider-Man 2 en gooide begin dit jaar hoge ogen in de Sundancehit The Spectacular Now. Als Divergent aanslaat, lijkt haar carrière helemaal gelanceerd.

Kate Winslet

The Weinstein Company

Ook een hele reeks andere acteurs hebben reeds bevestigd voor de Divergent. Zo tekenden bekende en minder bekende namen als Kate Winslet (TitanicThe Reader), Aaron Eckhart (The Dark Knight, Thank You for Smoking), Jai Courtney (A Good Day to Die Hard), Ray Stevenson (RomeDexter, The Three Musketeers), Maggie Q (Nikita), Zoë Kravitz (X-Men: First Class), Miles Teller (The Spectacular Now), Theo James en Ansel Egort voor een rol. Voor Winslet wordt het haar eerste rol in een franchise.

De regie van Divergent is in handen van Neil Burger (The IllusionistLimitless). De film moet in het voorjaar van 2014 in de Belgische bioscopen draaien.

Wie meer wilt weten over de plot van Divergent, kan hieronder de korte inhoud van het boek lezen. Wie spoiler free wilt blijven, doet dit uiteraard best niet.

Divergent

HarperCollins

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen. (bron: www.uniboekspectrum.nl)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.