Keert Coulson terug?

Walt Disney Studios Motion Pictures

Verwarrend nieuws uit de Marvel-stal. Op New York Comic-Con liet Joss Whedon, regisseur van The Avengers, in een videoboodschap weten dat agent Coulson, met verve vertolkt door de geweldige Clark Gregg, een belangrijke rol zal spelen in de tv-serie S.H.I.E.L.D.. Nochtans wisselde de sympathieke agent in The Avengers, tijdens de meest pakkende scène van de hele film, het tijdelijke voor het eeuwige. Zijn dood was meteen de katalysator voor de échte vorming van het superheldencollectief.

Walt Disney Studios Motion Pictures

Whedons boodschap kan in feite twee dingen betekenen. Ofwel speelt de S.H.I.E.L.D. tv-reeks zich af voor de gebeurtenissen van The Avengers. Ofwel doet Coulson een Gandalfke komt hij op magische wijze back from the dead. Zeker die tweede piste lijkt niet onmogelijk. Er doen al langer geruchten de ronde dat Coulson helemaal niet is gestorven. De film biedt op punt ook geen definitief uitsluitsel. Meteen na die zogezegde laatste adem van de SHIELD-agent – waarin hij een lumineus idee in het oor van Nick Fury blaast – zien we nog een stel verplegers toesnellen. En het is uiteindelijk Fury die offscreen laat weten dat Coulson dood is. Het kan dus allemaal smoke and mirrors zijn van de SHIELD-directeur. Hij is er in ieder geval niet vies van, denk maar aan zijn trucje met de verzamelkaarten van Captain America.

Of het goed idee is om het geliefde personage zo terug te brengen is dan weer een heel andere discussie. Personages terughalen uit de dood, al dan niet via ingewikkelde plotconstructies of transdimensionele portalen, komt vaak goedkoop over (tenzij het een Istari is die toevallig ook het Geheime Vuur dient, uiteraard). Om dan nog maar te zwijgen over de middelvinger naar het publiek die er mee gepaard gaat. Is het dan beter om van de tv-reeks een prequel te maken? Pff, eigenlijk ook niet. Ik wil nu vooral weten hoe het verder moet na die aanval op New York.

Lag het aan mij dan bleef Coulson aan de Gene Zijde, ook al zal hij erg gemist worden. Zowel door zijn collega’s in het Marvel-universum als door de kijkers. Laat zijn dood van betekenis blijven. Laat die mooie scène haar waarde behouden. En for the love of god, geef hem alstublieft geen identieke tweelingsbroer die de leemte moet invullen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.