Kerstmis en Sherlock

BBC

BBC

De serie is zowel bij het grote publiek als bij vele critici geliefd: Sherlock heeft er al 3 seizoenen opzitten maar aan ophouden denkt nog niemand. Een vierde seizoen met 3 afleveringen komt eraan in 2016. Sterker nog, de makers willen in één speciale aflevering teruggrijpen naar de Victoriaanse roots van Sherlock Holmes.

Sherlock is een hedendaagse adaptatie van de beroemde detectiveverhalen die Arthur Conan Doyle schreef over Sherlock Holmes. Holmes wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch en diens assistent Dr. Watson door Martin Freeman. Maar in de ‘Christmas Special’ gaan bedenkers Mark Gatiss en Steven Moffat terug naar de wortels van Sherlock Holmes: de aflevering gaat namelijk plaatsvinden in het authentieke Victoriaanse Londen. BBC liet fans in november al een glimp opvangen van het detectiveduo in traditionele Victoriaanse kledij.

Het is echter nog niet helemaal duidelijk hoe dit zal passen binnen de normale setting van de reeks. Volgens fans zou het voer kunnen zijn voor een ‘dream sequence’ of een verkleedfeestje. Beide makers van Sherlock benadrukken in ieder geval dat de kerstspecial een losstaand gegeven is en niets te maken heeft met de 3 episodes van seizoen vier die in 2016 verschijnen. Hoe men de terugkeer naar 19e-eeuws Londen ook zal invullen, menig fan zit alvast watertandend af te wachten. De aflevering zou vanzelfsprekend ergens rond Kerstmis worden uitgezonden.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.