Kevin Spacey wordt Winston Churchill

Netflix

Kevin Spacey krijgt maar niet genoeg van de politiek. Na zijn vertolking als Frank Underwood in House of Cards, heeft hij nu toegezegd om Winston Churchill te spelen in het biografisch drama Captain of the Gate.

De film gaat over Churchills bemachtiging van de Eerste Minister-post bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Ben Kaplan zal het scenario verzorgen. Gezien de man eerder een bekroonde documentaire over Reagan en televisieseries over de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog schreef, kunnen we ons aan historisch verantwoorde cinema verwachten. Er wordt gefluisterd dat David Fincher, de regisseur van House of Cards, de regie op zich zal nemen.

één

Ik vind het nu al spannend in Spacey z’n plaats. De Britten zijn meedogenloos als het op vertolkingen van hun favoriete politicus aankomt. Hopelijk haalt hij zijn beste Britse accent boven. De laatste acteurs die zich waagden aan een Churchill-vertolking zijn Timothy Spall (The King’s Speech), Brendan Gleeson (Into the Storm) en Andy Nyman (Peaky Blinders). Voornamelijk Spall kreeg best wat kritiek voor zijn vertolking – men kon er maar niet van over dat niemand minder dan Pettigrew (Harry Potter) een geloofwaardige Churchill moest neerzetten.

Fun Fact: Rod Taylor, de inmiddels gepensioneerde Australische acteur die vooral in de jaren 60 actief was, had een cameo als Churchill in Inglourious Basterds. Quentin Tarantino, grote fan vanTaylor, drong hier op aan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.