Kristin Stewart gaat G.I. Jane

Gotham Group

Gotham Group

Het Sundance Film Festival levert altijd wel een aantal indie-pareltjes op. Denk aan Beasts of the Southern Wild van Benh Zeitlin en Fruitvale Station van Ryan Coogler. Ook veel bekende koppen laten zich wel eens zien in de onafhankelijke Amerikaanse cinema. Voorbeelden zijn The Canyons, met niemand minder dan de beruchte Lindsay Lohan en Winter’s Bone met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. De laatste editie van het filmfestival bracht Camp X-Ray voort. Hierin speelt niemand minder dan Kristen Stewart de hoofdrol. De actrice, voornamelijk bekend door haar rollen in onder andere Twilight, gaat voor deze film de ietwat ruigere toer op. Daarnaast betekent het ook de eerste langspeelfilm van regisseur Peter Sattler, al heeft hij zijn strepen reeds verdient op art departments alom.

Sattler haalde de mosterd bij Guantanamo Bay. Stewart speelt een eenzame soldate die vervolgens bevriend raakt met één van de gevangenen (gespeeld door Peyman Moaadi van bijvoorbeeld A Separation). De film brengt zo het verhaal van een onmogelijke vriendschap in een bizarre en beruchte omgeving.

Peter Sattler has made a stirring, sensitive and thought-provoking film that features two powerhouse performances by Payman Maadi and Kristen Stewart.

Volgens Jonathan Seering, voorzitter van het Sundance Film Festival, is de film alvast een succes. Desalniettemin zal Stewart haar beste beentje moeten voorzetten, want zij staat onder filmcritici niet bekend omwille van haar meeslepende performances. Nu de film ook opgepikt is door IFC Films zal de verdeling ervan niet lang op zich laten wachten. Benieuwd of hij ook hier in de zalen te zien zal zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.