Kuifjefigurine in MOOF

kuifjeMOOF

SPHE

Vandaag stelt het MOOF (Museum of Original Figurines), in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment, een wel erg mooie uitbreiding van haar collectie voor: een exclusieve en levensgrote Kuifjefigurine. Dit unieke beeld werd plechtig onthuld door de Brusselse schepen van Cultuur, Hamza Fassi-Fihri. Lachende gezichten dus op bovenstaande foto (met van links naar rechts: Bobbie – Kuifje – Eric Pierre, Voorzitter van het MOOF – Hamza Fassi-Fihri, Brusselse schepen van Cultuur – Jean-Pierre Vanhemelryck, conservator van het MOOF).

Naar aanleiding van de langverwachte dvd-, blu-ray- en blu-ray 3D-release van De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn leent Sony Pictures Home Entertainment dit speciale beeld voor zes maanden uit aan het MOOF. Deze figurine, die een rennende Kuifje met Bobbie voorstelt, werd speciaal gemaakt voor de film. Het exemplaar dat tentoongesteld wordt in het MOOF, is het enige in België dat het grote publiek te zien krijgt. Daarom is dit een echte aanwinst voor het museum. Jean-Pierre Vanhemelryck, conservator van het MOOF:

“Wij zijn Sony Pictures Home Entertainment zeer dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat ze tonen door ons de gelegenheid te geven dit uitzonderlijke stuk aan het publiek te kunnen voorstellen. Om het met een citaat van Jim Coleman te zeggen: Als er sprake is van verbinding tussen mensen in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.”

De erfenis van Hergé werd met uitermate veel respect behandeld door de personages van de Kuifje stripalbums tot leven te wekken met de verbluffende motion capture-techniek. De kijkers worden meegesleurd in een wereldwijde zoektocht gevuld met verborgen mysteries, gevaarlijke vijanden en een eeuwenoude schat. De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn is pure filmmagie en zal jong en oud bekoren! De film is vanaf nu beschikbaar op dvd, blu-ray en blu-ray 3D.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.