Kweek spierballen als Johnson

Paramount

Paramount

In de komische actiefilm Pain & Gain zie je hoe Dwayne Johnson en Mark Wahlberg met behulp van steroïden zich uren in het zweet werken om zo groot mogelijke kleerkasten te worden. Liever niet aan de chemische hulpmiddelen maar wel zulke strakke abs als Dwayne? Volg dan deze fitnesstips!

1. Rollende armspieren: begin met 25 keer opdrukken, dan 16 keer met gewichtjes in je handen je armen helemaal naar opzij uitstrekken, 16 keer je armen recht naar voren uitstrekken en 16 keer boven je hoofd recht naar boven. Herhaal dit hele schema 3 keer en je armspieren zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Paramount

2. Blokjesbuik: één van de meest effectieve buikspieroefeningen is planken. Ga in ‘opdruk-stand’ staan en zet je ellebogen recht onder je schouders op de grond. Houd je billen laag en je gezicht naar de grond gericht. Dit houd je 3 keer een minuut vol. Hiermee train je niet alleen je buik, maar ook je onderrug, heupen en billen! Supereffectief dus!

Voor de gevorderden: probeer eens met je ellebogen op een fitnessbal te steunen, waarbij je je voeten ook op een verhoging zet (en dus je lichaam recht houdt). Doordat je je evenwicht moet houden, zullen je buikspieren nog harder moeten werken!

3. Benen zo groot als boomstammen: uitgangspositie: ga met beide benen op schouderbreedte staan. Buig je knieën tot een hoek van 90 graden. Let op: je knieën mogen niet voorbij je tenen komen! Om het zwaarder te maken: spring zodra je weer rechtop staat in de lucht en herhaal dit 15 keer! Of probeer de oefening eens met gewichtjes in je handen.

Dankzij zijn trainingen voor Pain & Gain bereikte Dwayne Johnson het indrukwekkende gewicht van maar liefst 135 kilo. Spieren wegen dus echt meer dan vet!

Pain & Gain is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt twee bodybuilders (Mark Wahlberg en Dwayne Johnson) op steroïden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.