3 Lance Armstrong-films uit de startblokken

20tch Century Fox

20tch Century Fox

Het afgelopen decennium klampten de wielrennersliefhebbers zich vast aan hun held. Lance Armstrong, de man die teelbalkanker overwon. De Texaan die het record van Eddy Merckx verpulverde, en dat van drie andere fietsende snuiters wiens namen ik altijd vergeet. Le Boss: zeven keer geel tussen 1999-2005. Maar ook de man die eind 2012 van zijn voetstuk viel. Er staat altijd een prijs op gretigheid.

Pain is temporary. Quitting lasts forever.

De duivel mag me halen als daar geen film van komt.  ‘Blijf nog maar even zitten’, zei de gehoornde gedecideerd. En zie, momenteel circuleren er maar liefst drie biopics. En het gaat beslist niet om kleine garnalen. Warner Bros. heeft Jay Roach en Scott Z. Burns aan het werk gezet. Paramount, de studio die de rechten van Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong in handen heeft, sommeerde o.m. J.J Abrams om zich met de adaptatie bezig houden.

Al ziet het er naar uit dat het geel voor regisseur Stephen Frears is. Frears heeft na The Queen en HBO’s Muhammad Ali’s Greatest Fight wel wat biografisch filmwerk in de vingers. Verder kan hij met John Hodge rekenen op een gedegen scenarist. De Schot krabbelde in  het verleden al heel wat interessante scenario’s voor Danny Boyle (A Life Less Ordinary, Trainspotting & Trance) neer.

Entertainment One Benelux

Bovendien heeft Frears al een Armstrong. Niet geheel onbelangrijk, voor een Armstrong-biopic. Ben Foster zal het US Postal pakje aan ritsen. Foster is een man om in de gaten te houden. Het grote publiek kent hem allicht als Angel uit X-Men: The Last Stand. Al zal de meerwaardezoeker meer heil zien in zijn prestaties in 3:10 to Yuma, The Messenger en het aankomende Kill Your Darlings.

Op papier klinkt het alvast veelbelovend. Armstrongs levensloop klinkt als het tijdloze verhaal van opkomst en ondergang. Vastberaden in het leven te bijten nadat de oncoloog hem nog geen 3 % overlevingslevenskans gaf. Een mooi verhaal, met de bittere nasmaak van epo, cortison en wil ik wel weten wat nog allemaal.

Toemaatje voor de caféquizzers: Armstrong heeft op een blauwe maandag een rolletje gehad in Dodgeball: A True Underdog Story, naast Ben Stiller en Vince Vaughn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.