Laureaten WSA Discovery of the Year

World Soundtrack Awards

World Soundtrack Awards

De vijf genomineerden voor de Discovery of the Year Award, waarmee de World Soundtrack Academy het opkomend talent van het voorbije jaar beloont, zijn bekend. Tijdens de World Soundtrack Awards & Concert op 20 oktober in Kuipke Gent zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Met de Discovery of the Year Award wil de WSA jonge talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien.

De nominaties:

Brian ByrneAlbert Nobbs
David WingoTake Shelter
Fall On Your SwordLola Versus, Nobody Walks
Lucas VidalThe Raven, The Cold Light Of Day, Mientras Duermes
Trevor MorrisImmortals

A-film

Van grote orkestrale scores tot minimale ensembles, Brian Byrne schreef muziek voor uiteenlopende filmgenres. Hij won de Ierse Film en Televisie Award voor zijn originele score voor de Ierse science fiction comedy Zonad. Naast zijn nominatie voor de Best Original Song Written Directly for a Film maakt Byrne dus ook kans op een Discovery of the Year Award.

David Wingo is in indiekringen voor zijn atmosferisch en folkloristisch werk beter gekend onder de groepsnaam Ola Podrida. Voor Take Shelter creëerde hij muziek die harmonieert met de beelden en de sfeer van de film. Daarmee is hij verdiend één van de genomineerden die kans maken op een Discovery of the Year Award.

Will Bates en Phil Mossman vormen samen Fall On Your Sword. Sinds hun ontstaan in 2009 verzamelde dit duo al twee Clio awards voor beste muziek en een Golden Lion op het Filmfestival van Cannes. Hun muziek wordt vaak omschreven als lichte electronica. Met de muziek voor Lola Versus en Nobody Walks maakt Fall On Your Sword ook kans op de Discovery of the Year Award.

De Spaanse componist Lucas Vidal schreef geschiedenis aan het Berklee College of Music waar hij de jongste student ooit was die de score van een langspeelfilm componeerde en produceerde met een 80-koppig orkest. Naast speelfilms, schreef hij ook de muziek voor een openingsgala van het Boston Ballet en creëerde hij ook muziek voor reclames en soundtracks van video games. Vidal werd genomineerd omwille van zijn veelzijdige en expressieve vaardigheden die hij gebruikte voor The Raven, The Cold Light Of Day en Mientras Duermes.

A-film

De Canadees Trevor Morris won twee Emmy’s en twee GEMINI awards voor zijn composities voor televisieseries als The Tudors, The Borgias en The Pillars of the Earth. In 2011 maakte hij de muziek voor ‘Immortals’, zijn grootste langspeelfilm tot nu toe.

De winnaar van deze award mag op de 13e editie van de WSA optreden. Voor de editie van dit jaar brengt het Filmfestival Gent een ode aan de muziek van awardwinnaar James Newton Howard. Howard is een van de meest veelzijdige en gerespecteerde filmmuziekcomponisten van de voorbije drie decennia. Zijn indrukwekkende oeuvre wordt live uitgevoerd door het Brussels Philharmonic dat bij de jongste Oscaruitreiking mocht delen in de prijs voor ‘Beste Originele Score’ voor Ludovic Bource’s soundtrack van The Artist. Dirk Brossé dirigeert en bekende filmfragmenten begeleiden zoals altijd de symfonische muziek op het grote scherm.

De World Soundtrack Awards, die dit jaar voor de 12e keer plaatsvinden, zijn een jaarlijks hoogfeest voor al wie van filmmuziek houdt. Naast de Discovery of the Year krijgen ook de beste componist en de beste composities (beste song en beste soundtrack) een award. Deze prijzen worden toegekend door de World Soundtrack Academy, dat 313 leden uit de internationale filmmuziekwereld telt. Daarnaast is er ook een publieksprijs, die via de site verkozen wordt. Stemmen kan nog tot 15 september.

Mijn persoonlijke favoriet: Trevor Morris. Ik schrijf het maar hé… .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.