Zangeressen die acteren

Warner Bros

Het wordt wel eens gedaan. Een knap zangeresje in een film steken om meer volk te trekken. Zo debuteerde Fergie – of eerder Fergie’s borsten – in het matige Poseidon. De rol die de Black Eyed Peas zangeres werd toegewezen, was haar op het lijf geschreven. Dit mag je heel letterlijk nemen: de blondine werd in een strak, diep uitgesneden kleedje gestoken en vertolkte een verleidelijke zangeres. Ze verscheen slechts in twee scènes . In de ene zingt ze – trouwens een pak beter dan we van haar gewoon zijn, en in de andere sterft ze door een massieve golf.

Rihanna’s acteerdebuut in Battleship was al niet veel beter. De hiphop actrice zei welgeteld 318 woorden in de film – en ja, we tellen “Ahhhh!” ook mee. Zelf omschreef ze haar personage als: “she loves weapons and she gets really tough with aliens.” Meer valt er inderdaad niet te vertellen. En toch vonden de producenten van Battleship het nodig om een poster aan haar te wijden.

Universal Pictures

Ook Leona Lewis, de Britse X-Factor winnares van 2006 en inmiddels wereldbekende zangers, zal binnenkort een gooi doen naar een acteercarrière. Hopelijk gaat het haar beter af. Ze heeft alleszins al een succesvollere filmcarrière dan Fergie en Rihanna achter de rug doordat ze het themalied van Avatar mocht schrijven. De film waarin Leona te zien zal zijn verschijnt in de zomer volgend jaar en heet holiday!.  Holiday! wordt de ultieme chickflick van het jaar – aldus de producenten – en zal zich in de jaren 80 in Italië afspelen. Klinkt ongelofelijk cheesy, maar ik ben alvast benieuwd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.