Little Black Spiders opent filmfestival van Oostende

Little Black Spiders

Cinéart

Little Black Spiders van cineaste Patrice Toye opent op vrijdag 7 september de zesde editie van het filmfestival van Oostende. Little Black Spiders is een drama over Katja, Roxy en een aantal andere tienermeisjes die in het geheim hun zwangerschap uitzitten ergens in Vlaanderen, in de jaren zeventig. Maar hun verblijf was niet zonder gevolgen …

Patrice Toye inspireerde zich op waargebeurde feiten, die nooit eerder het daglicht zagen. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Line Pillet, Charlotte De Bruyne, Romy Lauwers, maar ook Ineke Nijsen, Dolores Bouckaert, Wim Helsen en Sam Louwyck spelen mee.

Het filmfestival van Oostende benadrukt al jaren het belang van de Vlaamse film en programmeert opnieuw graag een kwalitatieve auteursfilm met gekend en ongekend talent van eigen bodem. Peter Craeymeersch:

“Little Black Spiders past perfect in de programmatie van Oostende en we zijn ontzettend blij dat we een klassedame als Patrice Toye en het nieuwe Vlaamse talent uit haar film mogen verwelkomen op onzeopeningsavond.”

Naar jaarlijkse traditie zal het filmfestival van Oostende ook dit jaar uitpakken met de Vlaamse filmprijzen, die door een elfkoppige jury worden gekozen. Dit jaar is Barbara Sarafian master van het festival. Samen met Bart De Pauw, als voorzitter van de jury, acteur Johan Heldenbergh, regisseur Hans Herbots, actrice Chris Lomme, muzikant Tim Van Hamel, TV-persoonlijkheid Frieda Van Wijck, scenarist Rik D’Hiet, kunstenaar Michael Borremans, D.O.P Ruben Impens en producent Hilde De Laere, kiest Barbara de winnaars voor 2012. Het filmfestival lokte vorig jaar maar liefst 25.000 bezoekers naar Oostende en loopt van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 september.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.