Los Flamencos opent Filmfestival Oostende

Kinepolis Films Distribution

Kinepolis Films Distribution

Vanavond, 6 september, is het allemaal te doen in de Koningin der Badsteden. Dan geeft Los Flamencos klokslag 19u30 de aftrap van het Filmfestival Oostende 2013. Deze nieuwe Vlaamse komedie van Daniël Lambo verhaalt over de lotgevallen van de gebroerders Fleminckx.

Kinepolis Film Distribution

Ooit de schrik van Turnhout, nu goed rijp voor het kerkhof. Maar niet alvorens ze nog een laatste maal een grote slag slaan. Met de buit willen ze naar Mexico, een trip ter ere van hun overleden moedertje.

In het trio herken je Herwig Ilegems, Peter Van den Eede en Marc Verstraete. Verder gaan de centen van het Vlaams Audiovisueel Fonds ook naar usual suspects zoals Koen De Bouw, Sien Eggers, Iwein Segers en vele andere gevierde grapjurken.

Naast Los Flamencos liggen er nog tientallen andere nieuwe en iets minder nieuwe films op je te wachten. Tot 14 september kunnen cinefielen hun ogen uitkijken in de Kinepoliszalen van de West-Vlaamse kuststad.

Filmfestival Oostende 2013

Johan Heldenbergh mag zich het gezicht van de zevende editie van het Filmfestival Oostende noemen. In de traditionele Master Selection stelt de knevel uit Hofstade zijn 6 favoriete films voor.

Voor eeuwig in de acteur zijn geheugen gegrift staan: You, the LivingAnnie HallThe SearchersSearching for the Wrong-Eyed JesusHarold and Maud  & The Ballad of NaramayaPain & Gain, Michael Bays laatste chef d’oeuvre, zag de Master dan weer schromelijk over het hoofd. Maar dat manco mag de pret niet drukken.

Kinepolis Film Distribution

Daarnaast zal Heldenbergh ook met voorzittershamer zwaaien van de Jury van de Internationale Competitie LOOK! De naam geeft het al wat mee: in deze competitie ligt de focus op het visuele aspect van de film.

Ook stelt deze 7de editie van Filmfestival Oostende een nieuw programmaonderdeel voor: De Jonge Helden. Hier serveert de Master het publiek vier hemelbestormende jongelingen die de komende jaren wel eens hoge ogen zullen gooien in de audiovisuele sector.

Geen filmfestival zonder rode loper en knallende kurken natuurlijk. Op 14 september geeft het Gala van de Ensors het festival een stijlvolle afsluiter mee. Die avond maakt juryvoorzitter Bart De Pauw in het mythische Kursaal Oostende bekend wie aanspraak maakt op de felbegeerde Vlaamse Filmprijzen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.