Luke Bracey in Point Break-remake

Twentieth Century Fox Film Corporation

Twentieth Century Fox Film Corporation

[insert random remake rant here] Voor de Point Break-remake raakte eerder al bekend dat Gerard Butler de rol van Bodhi, die in het origineel werd gespeeld door de betreurde Patrick Swayze, op zich zou nemen. En er is nu ook een Johnny Utah gevonden. En dat is Luke Bracey. Wie, zegt u. U kent de jonge man misschien als Cobra Commander uit G.I. Joe Retaliation. Of uit 225 afleveringen van de Australische soapreeks Home and Away.

A-Film

Met de casting van de Keanu Reeves-rol lijkt de productie van de nieuwe Point Break nu echt vooruit te gaan. De regie is in handen van Ericson Core, die in 2006 een bescheiden succesje scoorde met de sportfilm Invincible. Het scenario komt uit de koker van Kurt Wimmer, die ook Salt en de Total Recall-remake pende (en met Equilibrium een geweldige guilty pleasure regisseerde!). De plot zal grotendeels dezelfde richting uitgaan als het origineel uit 1991. Al wordt het surfen wel ingewisseld voor extremere sporten.

Hoewel Point Break, wat mij betreft, niet zo’n untouchable klassieker is, lijkt een remake ook weer hier overbodig. Het verhaal van de film – undercoverflik krijgt sympathie voor boef die hij achterna zit – is zo oud als de straat. Wat de film boven de middelmaat deed uitstegen was de vertolking van Patrick Swayze – die meer cool had in de haarpuntjes van zijn warrige blonde lokken dan houten klaas Reeves in zijn hele lijf – en de bijzonder pittige regie van Kathryn Bigelow (die footchase!). Zelfs Keanu Reeves heeft zich ondertussen al afgevraagd of het wel een goed idee is om van de film een remake te maken. Hij bedankte ook meteen voor een cameo-rolletje.

En daarom…[insert random remake rant here]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.