Luke & Leia naar de Weight Watchers

20th Century Fox

20th Century Fox

“Een beetje vet is geen verlet” zeg ik altijd alvorens ik de frituurpan gretig groen licht geef. Maar daar denken regisseur J.J. Abrams en Kathleen Kennedy, de grote bazin van Lucasfilm, lichtjes (no pun intented) anders over. Die tandem wil graag dat Star Wars-veteranen Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (prinses Leia) & Harrison Ford (Han Solo) er zo scherp als een scheermes bijlopen in de aankomende nieuwe Star Wars-trilogie.

Star Wars: Episode VII zal zich een goede 35 jaar na Return of the Jedi afspelen. De plot blijft nog angstvallig geheim. Maar volgens de geruchten zou er een en ander te doen zijn met de kinderen van Leia en Han Solo. The Dark Side die in de puberjaren opduikt, u kent dat wel. Ondertussen zou Luke de Obi-Wan-Kenobi 2.0 uithangen. Alleen staan broer- en zusterlief Skywalker anno 2013 moddervet.

20th Century Fox

Op zijn 61ste heeft Mark Hamill meer gemeen met Jabba the Hut dan met afgetrainde acteur die er om bekend stond nagenoeg al zijn stunts zelf  te doen. Je kan het de man moeilijk kwalijk nemen. Na Star Wars kende hij een bloeiende tweede carrière als stemacteur. Van de honderden animatiestemmen is zijn bekendste allicht The Joker, die hij sinds 1992 in allerhande DC Comics-animaties inspreekt. Dat Hamill door zijn carrièreswitch niet meer op zijn gewicht moest letten is er aan te zien. Ooggetuigen zagen de acteur vorige maand nog onbeschaamd een peuk uit de vuilnisbakken vissen en vervolgens een familieverpakking hamburgers naar binnen spelen.

20th Century Fox

Ook de 56-jarige Carrie Fisher ziet er niet bepaald uit alsof ze zich zonder natuurrampen in haar oude metaal gouden bikini uit Return of the Jedi kan persen. Haar filmpalmares na Star Wars zou ik daarentegen bezwaarlijk vet durven noemen. Haar korte, cynische verschijning in de strontfilm Scream 3 is desalniettemin wel een YouTube-zoektocht waard.

Na een vluchtige blik op de buikomtrek van Hamill & Fisher zouden de makers terstond een legertje dieetcoaches en fitnessinstructeurs opgetrommeld hebben om de Skywalker-tweeling op tijd terug strak te krijgen. Wie niet op dieet moet is Han Solo. Ondanks zijn 70 lentes ziet ouderdomsdeken Harrison Ford er nog verdacht patent uit. Was dat rondhossen in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull toch nog ergens goed voor. En als je samenhokt met het het menselijke sperzieboontje Calista Flockhart (Ally McBeal) zal er ook wel niet elke dag bij Frituur Wilfriet getafeld worden me dunkt.

 Star Wars: Episode VII komt medio 2015 in de zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.