Maakt Skyfall kans op een Oscar?

Skyfall

MGM/EON

Een Oscar voor de meeste fouten in 1 film is er niet. Die prijs voor 2012 heeft Skyfall ondertussen al gewonnen. Zo zou de film een 35 foutjes bevatten. Dat gaat van gebroken autoruiten die plots gemaakt zijn, tot verdwijnende handtassen en wisselende schoenen. Aan de goede kijker om ze allemaal te ontdekken. Maar nu even terug naar de Oscars.

The Producers Guild of America heeft de nominaties bekend gemaakt voor wat zij de beste producties van afgelopen jaar vinden. Naast de bekende titels als Argo, Lincoln, Les Misérables en Zero Dark Thirty zit daar dus ook Skyfall tussen. En dat is echt wel een grote verrassing. Deze nominaties zijn vaak ook een indicatie voor de Oscarnominaties. Nergens werd er een woord gerept over Skyfall, buiten eventueel een kans voor Judi Dench en Adele. Maar Skyfall zou dus ook wel eens kunnen scoren in de ‘belangrijkere’ categorieën, toch op vlak van een nominatie.

Voor tweevoudig 007 acteur Timothy Dalton is het tijd dat de films eens deftige erkenning krijgen:

“It is absolutely time for Bond to get proper attention at the Oscars. On almost every level this Bond movie is right at the forefront of what cinema is capable of. It is an absolutely modern James Bond, a movie truly of its time. Daniel Craig is fantastic and it feels very real. It has also got a great story about M with a nice streak of cynicism. I thought the film was fabulous.”

Deze nomninaties zijn een mooie verdienste en eerbetoon voor deze langlopende filmreeks. Het blijft wel afwachten of de Academy daadwerkelijk dezelfde selectie zal maken. Dat is niet altijd het geval.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.