Magneto aan moord JFK gelinkt

Twentieth Century Fox

Twentieth Century Fox

Het team achter de nieuwe X-men: Days of Future Past (geplande release: 22 mei 2014) is op de proppen gekomen met een wel héél interessante promotiestunt.

De website‚ The Bent Bullet, die enkele dagen geleden online kwam wil ons doen geloven dat mutant Magneto verantwoordelijk is voor de dood van JFK. Op de zorgvuldig gedocumenteerde website overtuigen beeld en tekst er ons van dat Magneto de baan van Lee Harvey Oswalds kogel zo beïnvloedde dat hij de president fataal werd. Zo spelen de makers van X-Men in op het idee dat mutanten een belangrijke rol hebben gehad in verschillende historische gebeurtenissen.

De timing van deze promotiecampagne is natuurlijk goed uitgekiend nu het vijftig jaar geleden is dat Kennedy werd vermoord. Maar er is ook een duidelijke aanknoping met de verhaallijn van Days of Future Past. In dit avontuur gaan we over en weer tussen 1980 (toen heden) en het toen toekomstige 2013. In de toekomst heersen sentinels (robots) in de US en worden de mutanten vervolgd en ondergebracht in concentratiekampen. Om het tij te keren beslissen de overblijvende X-Men om terug te gaan in de tijd en een keerpunt in de mutant-mens geschiedenis te voorkomen: de moord op senator Robert Kelly. Aldus de link met JFK.

Hoewel ik geen grote fan ben van superheldenfilms kan ik niet ontkennen dat deze promotiecampagne me geweldig warm maakt voor de komende X-Men. De website ziet er erg authentiek uit en er is kosten noch moeite gespaard om een resem aan zogezegde documenten te maken. Een ellenlang artikel over de geschiedenis van de hele gebeurtenis kan volgens mij zelf de grootste critici overtuigen. Indien niet hebben we er toch maar weer een nieuwe complot-theorie bij over de moord op JFK.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.