Matthias Schoenaerts pakt hoofdrol van Amerikaanse Galveston

Lumière

Lumière

Het mag zo stilaan duidelijk zijn dat Matthias Schoenaerts hot is in Hollywood, en natuurlijk ook in de wereld die daar nog rond ligt. En ja, opnieuw reden tot juichen. De Vlaamse trots heeft een nieuwe hoofdrol te pakken in Galveston, een misdaaddrama van Nic Pizzolatto. Deze laatste doet het momenteel goed met zijn nieuwe serie True Detective waarin Matthew McConaughey achter een seriemoordenaar aangaat.

Schoenaerts zal Roy ‘Big Country’ Cady spelen, een hitman die op een en dezelfde dag ontdekt dat hij terminaal ziek is én dat zijn baas hem liever uitgeschakeld ziet. How about that. Hij vlucht, redt ergens onderweg een jong hoertje en haar zus, en gaat dan aan de slag om zich te wreken.

Regisseur van dienst is de Deen Janus Metz, die in 2010 wist te imponeren met Armadillo. Voor deze documentaire volgde hij Deense soldaten op hun eerste missie in Afghanistan. Een pakkend relaas dat ook in Cannes wist te overtuigen en de Grand Prix wegkaapte.

De opnames voor de film zouden al in de lente van dit jaar van start gaan. In the meanwhile is het smullen van het lijstje films op datum van 2014 waarvoor Matthias Schoenaerts staat opgelijst. Onder andere de Amerikaanse Loft, Animal Rescue (van Michaël Roskam en met James Gandolfini) en Far from the Madding Crowd (Van Vinterberg en met Carey Mulligan) zien er veelbelovend uit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Comments are closed.