Meer kapitaal voor de nieuwste X-Men?

20th Century Fox

20th Century Fox

Dat blockbusters nood hebben aan een enorm budget is algemeen geweten. De laatste jaren bestaan er echter enorme uitschieters. Men schat dat Avatar een budget had tussen de $230 en $300 miljoen. Spider-Man 3 zou zo’n $258 miljoen gekost hebben. De absolute topper is Pirates of The Caribbean: At World’s End met een budget van om en bij $300 miljoen. Met zulke bedragen scheren zij hoge toppen qua productiebudget, want een normaliter hebben Hollywoods blockbusters ‘slechts’ nood aan zo’n $160 miljoen. Ter verduidelijking: $160 miljoen is vergelijkbaar met het BBP (Bruto Binnenlands Product) van landen zoals Israël en Singapore.

Dat een budget veranderen kan, weet iedereen in (en buiten) de filmindustrie. Zo zal ook een verbouwing bijna altijd meer kosten dan oorspronkelijk gepland. Dat een filmbudget soms hoger oploopt dan verwacht, is ook geen verrassing. Een filmproductie op ‘Hollywoodiaanse’ schaal kan altijd geplaagd worden door problemen. Voor een recent voorbeeld moet je maar denken aan afgelopen zomer: World War Z had nood had aan een ander einde, met zeven extra weken aan filmen ten gevolg.

Fox

Hetzelfde lot blijkt nu ook de nieuwe X-Men: Days of Future Past van Bryan Singer beschoren te zijn. De regisseur trekt samen met enkele leden van de cast terug naar Montreal om extra scènes in te blikken. Daarbovenop gaat het niet om enkele dagen, maar om weken aan reshoots. Extra kapitaalsinjectie? Reken er maar op!

De geruchtenmolen in Hollywood draait ondertussen op volle toeren. Men fluistert dat X-Men: Days of Future Past slechts na Avatar zal landen qua grootte van het productiebudget. Dat betekent een verhoging van zo’n $70 miljoen dollar, bijna de helft meer dan het oorspronkelijke budget. Met zo’n kapitaalsverhoging zal Twentieth Century Fox nood hebben aan een immense opbrengst. Moeilijk te achterhalen of de informatie klopt, dus is het wachten op een verklaring van Fox. Desalniettemin: iedere roddel  bevat in zich een kiem van waarheid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.