Men at the Movies: The Wolverine

The Wolverine

Twentieth Century Fox

Voor de derde keer op rij onderneemt Kinepolis met Men at the Movies aanstaande 23 juli een verdienstelijke poging om het cinefiele mannenvolk tevreden te stellen. De ingrediënten zijn inmiddels bekend. U zorgt dat u op voorhand een cinematicketje op de kop tikt. In ruil daarvoor mag u zich een bevoorrechte getuige van de avant-première van een stevige mannenfilm noemen.

Kinepolis

Mogen er vrouwen mee? Nope. Zelfs mijn oude grootmoedertje niet? Zelfs jouw oude grootmoedertje niet. Is dat niet wat seksistisch? Nou, mij hebben ze anders ook nooit binnengelaten op een Ladies at the Movies-voorstelling.

En wat staat er dan precies gepland? Want u vond de vorige prent, Man of Steel, precies toch niet alles. Niet zo sceptisch daar! Ditmaal zien we Hugh Jackman bosjes ninja’s fileren in het verre Japan. Op 23 juli krijgt je namelijk de avant-première van The Wolverine op je bord. En laten we wel wezen, er bestaat geen stoerdere superheld dan Wolverine. Wolvie eet tien Clark Kents op als ontbijt. Op een goede dag neemt hij er zelfs een General Zod bij. Of zoals de stripheld zelf graag wel eens laat optekenen:

I’m the best there is at what I do, but what I do best isn’t very nice.

Twentieth Century Fox

Allemaal goed en wel, maar zijn eerste solofilm was toch huilen met de pet op? Toegeven, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. X-Men Origins: Wolverine was een gedrocht. Maar goed, door die film weten we eindelijk waar Logan zijn stoere jekker vandaan heeft. The Wolverine zou het grote eerherstel zijn. Bewijzen zegt u? Een cameo van de doodgewaande Jean Grey (Famke Janssen)! Een kwetsbare Wolverine wiens regeneratiekrachten het laten afweten! Versgeslepen samuraizwaarden! De sinistere Yakuza! Allemaal goed en wel, maar trekt het verhaal ook op iets? Het is gebaseerd op het legendarische vierdelige verhaal van Chris Claremont & Frank Miller. Jackman is alvast fan.

There are so many areas of that Japanese story, I love the idea of this kind of anarchic character, the outsider, being in this world – I can see it aesthetically, too – full of honor and tradition and customs and someone who’s really anti-all of that, and trying to negotiate his way. The idea of the samurai, too – and the tradition there. It’s really great. In the comic book he gets his ass kicked by a couple of samurai – not even mutants. He’s shocked by that at first.

Twentieth Century Fox

Klinkt veelbelovend, maar ze hebben toch geen prutsers op het scenario losgelaten? Van Scott Frank en Mark Bomback ben ik geen grote fan, maar Christopher McQuarrie is het genie achter The Usual Suspects. De kerel die met Keyser Söze op de proppen kwam? Die ja! Goedgoed, maar zit er een beetje een capabele gozer in de regiestoel? James Mangold? De man die meesterwerken als 3:10 to Yuma, Walk the Line & Copland in zijn vingers heeft? Jackman bespaarde zich ook allesbehalve de moeite om de bruutste Logan ooit neer te zetten. De aussie ging aankloppen bij acterende rotsblok Dwayne Johnson. Die zette hem prompt een halfjaar op een dieet van tonnen kip, biefstuk en bruine rijst.

Ok, ok. Snel even een avondje penitentiair verlof versieren bij moeder de vrouw. Maar wat als The Wolverine desalniettemin gigantisch blijkt te sucken? Hebben jullie ons ook niet met gelijkaardige zoete woorden naar Zack Snyders Man of Steel gelokt? Tjah, ik ben natuurlijk The Oracle uit The Matrix niet. Om te vermijden dat er rellen uitbreken, zullen de lieve mensen van Kinepolis in elk geval de bezoekers van bier, chips en allerhande weggeefprijzen voorzien.

Twentieth Century Fox

Deze derde editie van Men at the Movies gaat door op dinsdag 23 juli. Vanaf 19u00 kunnen de aanwezigen naar het gratis bier en snackgoed klauwen. Omstreeks 20u00 volgt de prijzenuitreiking. De inhoud van de grabbelton blijft voorlopig nog angstvallig geheim gehouden. Zelf hoop ik op goedgevulde bieremmers en authentieke katana’s. Of The Wolverine nadien daadwerkelijk de lyrische verwachtingen invult, lees je vanzelfsprekend hier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.