‘Men at the Movies’ trapt af met The Hangover 3

Warner Bros.

Warner Bros.

Een keer per maand verzamelen vrouwen in de plaatselijke cinemazalen voor hun Ladies at the Movies. Sektarisch gedoe waarbij allerhande goodiebags en mierzoete drankjes worden aangerukt. Honderd paar vochtige ogen gericht op films over onmogelijke liefdes die vijf minuten voor de afloop plots mogelijk worden, u kent dat wel. Een dienstbaar concept, dat venten de gelegenheid geeft om thuis in de zetel heer en meester over de zapper te zijn en meer bier te kappen dan strikt noodzakelijk is.

Kinepolis

“Waarom gunnen we die kerels ook niet hun maandelijkse hoogdag?”, moeten ze bij Kinepolis gedacht hebben. En zie, uit het niets verscheen daar Men at the Movies. Geen goodiebags en vloeibare snoep hier. Bier, stand-up comedy en stevige films, dat is de heilige drievuldigheid waar Men at the Movies op steunt.

De eerste editie van Men at the Movies gaat door op dinsdag 28 mei, in alle Kinepoliscomplexen van de Sinjorenstad Antwerpen tot de Koningin der Badsteden Oostende. Het programma  van dit mannenconvent ziet er als volgt uit. Klokslag 19.00 wordt het wandelende testosteron getrakteerd op gerstenat en bijhorende hapjes (nooit zuipen zonder een goede fond te leggen, zei mijn wijlen overgrootvader altijd). Om 19.30 volgt een selectie trailers van aankomende potige prenten. Hierna vindt een rondje stand-up comedy plaats. Omstreeks 20.00 krijgen we de prijzenuitreiking (ik gok dat het niet om wellnesscentrabonnen gaat). Hierna volgt de avant-première van The Hangover 3 van Todd Phillips.

My name’s Alan and I bought a giraffe! Oh, my life is perfect!

Warner Bros.

Ditmaal geen vrijgezellenavonden of Thaise huwelijken die kunnen mislopen. Wel een Alan (Zach Galifianakis) die kampt met een knoert van een depressie na zijn vaders begrafenis. In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen: enter Phil (Bradley Cooper) en Stu (Ed Helms). Maar The Wolfpack zou de Wolfpack niet zijn moest alles ontaarden in een hoop narigheid en rampspoed. Zei iemand daar Las Vegas,  nemesis Mr. Chow (Ken Jeong), en een dikke  gangster die verdacht veel op John Goodman lijkt?

Maar eerlijk is eerlijk, zelf word ik niet zo warm van de filmkeuze. De kelk van The Hangover en The Hangover 2 heb ik destijds aan mij laten voorbijgaan. Toch zit de kans er dik in dat ik de komende maanden op dinsdag mijn luie zetel inwissel voor een Kinepoliszitje. Op 18 juni zal de tweede editie van Men at the Movies volledig in het teken staan van het langverwachte Man of Steel. En hoor wie krabt daar met zijn adamantiumklauwen aan de deur? Correctamundo, op 23 juli krijgen we de avant-première van The Wolverine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.